banner

Kalbim Sahada ve Kalbim Seninle / Okyanus Kolejleri




Türkiye’nin eğitim markası Okyanus Kolejleri, eğitim kalitesi ile öğrencilerini geleceğe hazırlamak, kampüsleri ile öğrencilerine bir yaşam merkezi sunmanın yanı sıra desteklediği  sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek bir eğitim kurumu olmaya devam etmekte.

Kurulduğu yıldan itibaren, TEMA, LÖSEV, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği gibi kurumlara, Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi okullara ve kişilere  tüm kampüslerinde ayrı ayrı destek olmakla beraber desteklediği ‘Kalbim Sahada’  ve ‘Kalbim Seninle’ sosyal sorumluluk projeleriyle sağlık konusunda ‘kalp sağlığı’ hakkında farkındalık yaratmayı başardı.

Okyanus Kolejleri sağlık alanında Okyanus Öğrencilerinin bilinçliliğini ve öğrencilerin toplumda yaratmak istediği farkındalığı desteklediği Kalbim Seninle ve Kalbim Sahada adlı iki sosyal sorumluluk projesi ile gerçekleştirdi. 

‘Kalbim Seninle’ 

Okyanus Kolejleri, ilk olarak 2011 yılında yaptığı ‘Kalbim Seninle’ adlı sosyal sorumluluk projesini destekledi..  Proje kapsamında birçok ünlü sima, objektif karşısına geçirerek, bebek ve çocuklarda görülen kalp rahatsızlıklarına dikkat çekmişti.

Demet Şener, Ivan Sert, Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Emre Kınay, Oya Başar, Mustafa Sandal ve Ömür Gedik gibi sevilen 26 ünlü simaların bebekleri ve okyanus koleji öğrencileriyle poz verdiği proje, ulusal ve yerel basında önemli derecede yer bulmuştu. Proje, medyanın yanı sıra birçok AVM’de okyanus koleji tarafından sergilenerek insanlarda farkındalık oluşturdu.

Bu çekimler sırasında Okyanus Kolejleri öğrencileri ünlülere kendi hazırladıkları soruları yönelterek, hem ünlülerde hem de toplumda kalp sağlığına önem verme farkındalığını oluşturdular. Ve ayrıca aldıkları eğitimle sosyal sorumluluğa ne kadar duyarlı olduklarını da göstermiş oldular.

‘Kalbim Sahada’

Okyanus Kolejleri’nin sağlık alanında toplumda farkındalık yaratma çalışması 2012 yılında da devam etti. ‘Kalbim Sahada’ adlı spor ve sanat camiasında birçok ünlüyü bir araya toplayan sosyal sorumluluk projesine de destek veren Okyanus Kolejleri bu projede de, Kalp hastalıklarının düzenli spor ve beslenme sayesinde engellendiğine dikkat çekerek; özellikle çocukların spora başladıktan sonra sağlık kontrollerinin  aksatılmadan yapılması gerektiğini vurgulamış oldular.

‘Kalbim Sahada’ projesine konuk olarak Tamer Karadağlı, Mehmet Ali Erbil, Ersun Yanal, Emre Belezoğlu, Raul Meireles, Mehmet Topuz, Mert Günok, Pierre Webo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Tanju Çolak, Semih Saygıner, Ara Karanfil ve daha birçok sporcu katıldılar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.