banner

10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye / TED




Büyük Önder Atatürk tarafından kurulan Türk Eğitim Derneği, başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla Tam Eğitim Bursu vermektedir ve burs verdiği öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşılamaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu uygulamalar, Türk Eğitim Derneği burs uygulamalarını mevcut burs uygulamalarından ayıran en önemli özelliklerdir. Tam Eğitim Bursu’nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından açılmış olan 30 okulda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almaktadır.

“10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” Tam Eğitim Bursu

• Öğrencilerin tüm eğitim, barınma (yatılı ise), servis, yemek, kitap-kırtasiye, giyim ve cep harçlıkları karşılanmaktadır.

• Öğrenciler önce TED okullarında mezun olduktan sonra da ülke genelindeki üniversitelerde eğitimlerine devam etmektedir.

• Bulunduğu ilde TED Okulu olmayan öğrenciler TED Karabük ve TED Polatlı Koleji'nde yatılı olarak okutulmaktadır.

• Tam Eğitim Bursu sisteminde, 2014-2015 öğretim yılı için öğrenci başı maliyet ortalama 13.500TL‘dir. Bu tutarın 4.500TL’si burs verenden alınmakta, öğrencinin geri kalan masrafları Dernek tarafından karşılanmaktadır.

• 2012–2013 öğretim yılı itibariyle eğitim hayatına Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Kapsamında devam eden öğrenci sayısı 622’dir.

• % 40’ı kız olan bu öğrencilerin %34’ü üniversite öğrencisidir. Tam Eğitim Burslu üniversite öğrencilerinin ise %48’i mühendislik fakültelerinde eğitimlerine devam etmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.