banner

Okumaya Engel Yok / Terrakki Vakfı Okulları




4. sınıf öğrencilerimizin 2012-2013 öğretim yılında başladıkları “Okumaya Engel Yok” projesi bu öğretim yılında da devam ediyor. Duyarlı, iletişim kuran ve bilgili öğrenen profili özelliklerini geliştirdikleri bu projede öğrencilerimiz, Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesinde yaşıtları için Türkçe ve İngilizce kitaplar seslendiriyorlar.

İlkokul düzeyinde sadece Terakki öğrencilerinin katıldığı ve 196 öğrencimizden 120’sinin seslendirme yaptığı projede öğrencilerimiz, görme engelli yaşıtlarının Türk ve dünya edebiyatından seçkin eserleri dinlemesini sağlıyorlar. Akıcı ve anlaşılır okuma ile akranlarının öğrenmelerine, kişisel gelişimlerine katkı sağlayan projemizde bu eğitim-öğretim yılı sonuna kadar tüm öğrencilerimizin kitap seslendirmiş olmasını hedefliyoruz.

Öğrencilerimiz, Türkçe okudukları kitapların yanı sıra ilk kez İngilizce çocuk kitabı seslendirerek görme engelli yaşıtlarının yabancı dil eğitimlerine de katkıda bulunuyorlar. Görme engelli öğrencilerin “bilgiye ve hayata bağlanma” olarak tarif ettikleri sesli kitapların oluşumuna katkı sağlayarak önemli bir sorumluluğu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.

Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesinde ses kayıt kabinlerinde seslendirilen kitaplara, kütüphanenin internet sayfasından şifreyle erişilebiliyor. Kitaplar, isteyen öğrencilerimiz için CD halinde adrese de postalanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.