banner

Nazmi Arıkan / FBM Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı




nazmi_arikanNazmi Arıkan / FBM Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı

Fen Bilimleri Dershanesi ile başlayan eğitim girişimciliği öyküsünü Fen Bilimleri Okulları ile devam ettiren Nazmi Arıkan, öğretmen olarak başladığı meslek yaşamına birçok başarıyı sığdırdı.

"Eğitim; kişinin yaşadığı toplum içinde değeri olan, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirdiği süreçlerin tümüdür. Bu süreç; çocuğun sağlıklı büyümesini, kişiliğini bulmasını, yeteneklerini geliştirmesini sağlar. Çocuğun bu gelişimlerini gerçekleştirmesi için yetişkinler ortam hazırlar. Bu doğal görevle yükümlenen insan, çocukları yaşamın zorluklarına karşı dayanıklı kılmak için elinden geleni yapmalıdır. Çocuklar, yaşamın devamlılığıdır. Yaşam sürekli olduğuna göre çocuklar için harcanan çaba da sürekli olacaktır.

Öğretmen olarak 40 yıl önce başladığım eğitimcilik, hayatıma onurlu ve insani bir güzellik kattı. Özel dershanecilikte kazandığım deneyim ve birikim eğitim anlayışımı zenginleştirdi. Çağdaş bir eğitim anlayışıyla ve eğitimci kadrolarımızla birlikte Fen Bilimleri Dershaneleri'nin "Eğitim Ciddi Kurumların İşidir" sözünü hayata geçirerek güven veren, "dershanede doğru şık" olan bir kurum yaratmanın kıvancıyla yaşadım hep. Şimdi ise "Yaşam Yaratıcıları Fen Bilimleri Okullarında Yetişiyor" sözüyle başta kendi yetenekleri doğrultusunda yaşamını şekillendirebilen daha sonra da çağdaş dünyada kendisinden söz ettirebilen bireylerin yetiştirilmesini istiyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.