banner

Intel Öğrenci Programı




intelÖğrencilerin okuldaki ders saatleri dışında bir arada eğitim almasına yönelik tasarlanmış özel bir program olan Intel Öğrenci Programı; öğrencilere teknoloji okur-yazarlığı, problem çözümleme, kritik düşünme ve birlikte çalışma gibi günümüzün bilgi ekonomisinde başarılı olmaları için gerekli 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılmasını amaçlıyor. Intel Öğrenci Programı, teknoloji odaklı projelerle çocukların merak duygusunu besleyen üç ana modül çerçevesinde hazırlanmış 125 saati aşkın ilgi çekici bir müfredat içeriyor. Öğrenciler Teknoloji ve Toplum, Teknoloji ve Girişimcilik, İşyerinde Teknoloji başlıklarını içeren programlar dahilinde teknoloji kullanımındaki yeteneklerini geliştiriyorlar. Türkiye’de T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Aralık 2005’te uygulanmaya başlanan Intel Öğrenci Programı kapsamında bugüne kadar Türkiye’de 81 ilde 100 bin’e yakın öğrenciye ulaşıldı.
Programa katılan öğrenciler teknolojiyi etkin kullanmalarında çok önemli gelişmeler kaydedildi. Ayrıca planlama, tasarlama, problem çözme ve birlikte çalışma gibi çok önemli beceriler geliştirdiler. Programa katılan öğrencilerin yüzde 97’sinin programı tamamlaması da ayrıca programın başarısını kanıtlayan önemli bir veridir. Intel’in eğitim girişiminin bir parçası olan Intel Öğrenci Programı şu anda Türkiye, Arjantin, Brezilya, Şili, Çin, Mısır, Hindistan, İsrail, Malezya, Meksika, Filistin, Nijerya, Ürdün, Rusya ve Ukrayna gibi bir dizi ülkede uygulanıyor. Bu kapsamlı program başlangıcından bu yana bir milyonu aşkın öğrenciye ulaştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.