banner

Okyanus Koleji Kemerburgaz Kampüsü




okyanusOkyanus Kolejleri, 20. Kampüsünü İstanbul'un çok özel bir bölgesi Kemerburgaz'da inşaa ediyor. 2004 yılında eğitim faaliyetine başlayan Okyanus Kolejleri, çevre dostu ve ergonomik okul yapıları ile Ülkemizin eğitim kalitesini artırmaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Tarihi Dokusuyla Kemerburgaz…
Kemerburgaz'ın tarihi çok eskilere dayanıyor ve çevresi tarihi dokularla örülü. Bizanslılar zamanında Pirgos (Yeni Kule) olarak adlandırılan bu bölge, daha sonra kemerlerden dolayı, Kemerburgaz adını almış. Okulumuz bu tarihi su kemerinin hemen yanındadır. Mimarı yapısı ile bölgenin tarihi dokusuna uygun tasarıma sahiptir. İstanbul’un genel sorunu olan çarpık yapılaşmanın kasvetinden uzakta, tarihi doku ve tabiatın yeşili ile iç içe, kapısının önünden derenin aktığı bir ortamda eğitim verecek bir okul konsepti tasarladık.

okyanusYeşili Seven Okul….
Kemerburgaz’ın önemli özelliğinden biri de, tarihten bu yana İstanbul’un mesire yerlerinden biri olmasıdır. Kemerburgaz İstanbul metropoliten alanı içerisinde henüz kırsal niteliğini koruyabilen nadir yerleşmelerden biridir. Okulumuz, çevrenin bu doğal özelliğini bozmadan yapılmakta ve civarın yerli ağacı olan Meşe ağacı dikimleri ile de yeşilliği artırıcı çalışmalar yürütmektedir. Amacımız çocuklarımıza yeşilin kıymetini, ağaçların güzelliğini, fidan yetiştirmenin mutluluğunu yaşatmak olacak. Meşe, çam, kestane çınar ağaçlarının doğal güzelliğinde ıhlamur ağaçlarının hoş kokusundaki bir ortamda eğitimin kalitesini ve güzelliğini sergileyeceğiz.

Yağmur Suyu Toplama Üniteleri….
Okulumuzda çevreye saygılı bir adım olarak yağmur suyu toplama üniteleri tasarlayarak, bölgenin yağmur sularını bahçe sulama ve çeşitli alanlarda kullanılmak üzere geliştirmekteyiz. Suyun ne kadar kıymetli bir nimet olduğunun farkındayız, bu farkındalığı gelecek nesillere en iyi aktaracak olan eğitim kurumlarıdır. Bunun için çalışmakta ve geri dönüşümü teşvik edici çalışmalar yapmaktayız.

okyanusDere Yatağını Taş Doku ile ıslah ettik….
Okyanus Kolejleri Kemerburgaz kampüsü dere yatağına arkadaşlık etmektedir. Bu dere yatağı zemin bölgesini taş doku ile ıslah ederek bölge dokusunu bozmadan daha verimli bir hale getirdik. Doğal ortamı bozmadan tarihi su kemerinin yapısına uygun, çevreye saygılı okul konsepti tasarladık. Kemerburgaz denince bundan sonra insanların aklına tarihi su kemerinin yanında “OKYANUS KOLEJİ” nin de gelmesini istiyoruz. Bizim işimiz eğitmek, eğitim küçük yaşta başlar. Bu bilinçle çocuklarımıza daha yeşil daha sağlıklı bir ortam sunmayı ve bu ortamda eğitim öğretim faaliyetine devam etmeyi görev biliyoruz.

Okul Bahçesinde Bitkisel Doku ve Hayvancıklar…
Okul bahçesi peyzaj düzenlemesinde bölgenin bitkisel dokusuna uygun çeşitli bitkilerle tasarlanacak, Kemerburgaz kampüsünün şanslı öğrencileri yeşil ile el ele bir eğitim süreceklerdir. Ayrıca bazı ördek, tavşan vb küçük hayvancıkların okul bahçesinde çeşitli yapılar ile bulundurulması ve öğrencileri doğa ile barışık bir bir eğitim alması planlanmaktadır. Bu planlamamız da Yeşil sevgisi, hayvan sevgisi en önemlisi insan sevgisini ön planda tutuyoruz. Bizler fidan yetiştirirken çocuklarımızın da birer fidanı olsun istiyoruz. Ördeği, kazı, tavuğu sadece resimlerde gören değil onlarla iç içe zaman geçirdiği, hayvanları beslediği, onlarla oynadığı bir okul oluşturuyoruz. Ihlamurun, ağacın dalından koparılarak içildiği, çınar ağacının altında ders yapıldığı, ördeklere yem verildiği bir okul hayal ettik ve bunun için çalışıyoruz...

okyanusÇocuklarımız için hayal ettiğiniz ortamı, biz “OKYANUS KOLEJİ KEMERBURGAZ” kampüsünde sunuyoruz....

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.