banner

Geleceği Yazanlar




Turkcell “Türkiye’de nitelikli insan kaynağı oluşturulmasına katkıda bulunma” vizyonuyla kurulduğu günden bu yana eğitim projelerine destek vermeyi sürdürüyor.

Turkcell, yeni sosyal sorumluluk projesi “Geleceği Yazanlar” ile yerli mobil uygulama seferberliği başlattı. Projeyle ülkemizin bilişim sektöründeki potansiyelinin harekete geçirilmesi amaçlanıyor.

Turkcell'in sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar, sunduğu gelişim fırsatları ve Turkcell ekosistemine dahil olabilme olasılığı ile yeni iş fırsatları yaratmaya devam ediyor. Geleceği Yazanlar, her geçen gün artan içeriği, katılımcıları ve yükselen potansiyeliyle genişlemeyi sürdürüyor.  Hedef, Türkiye’nin mobil yazılım geliştirme konusunda öncü ülke haline gelmesi.

Geleceği Yazanlar, Ocak 2014 itibarıyla 1.600 sayfalık eğitim belgesi ve 15.000 satırlık kod içeriğine ulaştı. Platform, her geçen gün daha da büyüyerek, Türkiye'de mobil yazılım geliştirmeye ilgi duyanların buluşma noktası olmaya devam ediyor.

GELECEĞİ YAZANLAR NEDİR?

Geleceği Yazanlar ile katılımcılar mobil yazılım dilleri hakkında verilen eğitimlerden faydalanabiliyor. Bu eğitimler yazılı, video ve doğrudan yerinde, fiziksel dersler şeklinde alınabiliyor. Eğitimleri başarıyla bitiren katılımcılar, tamamladıkları yazılım dillerinin sertifikalarına sahip oluyor.

GELECEĞİ YAZANLAR'A KATILIN

“Geleceği Yazanlar” mobil yazılım ekosisteminde yer edinmek isteyen herkese açık. Henüz başlangıç seviyesinde olan yazılımcıların bile projeye dâhil olması mümkün. Bunun için tek yapılması gereken Geleceği Yazanlar eğitim portalına üye olmak. Ardından hemen Turkcell Akademi liderliğinde hazırlanan eğitimlere başlayabilirsiniz.

AKADEMİSYENLER VE UZMAN YAZILIMCILAR HAZIRLADI

Bir yıl kadar süren hazırlık aşaması sırasında platformun tüm içeriği akademisyenler ve tecrübeli mobil yazılım geliştiricilerin gözetiminde oluşturuldu. Platform üzerinden eğitim alan gençlerin, Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlara hitap eden platformlara yönelik mobil yazılımları geliştirebilmesi amaçlanıyor.

“Geleceği Yazanlar” kapsamında eğitime başlayan yazılımcılar bu süreçte ilerleyebilmek için, karşılarına çıkacak sınavı başarıyla tamamlamak zorunda. Bu kriter doğrultusunda 10 farklı başarı belgesinden en az 4’ünü tamamlayan adaylar, belirlenen merkezlerde yapılan mobil yazılım geliştirme sınavına katılmaya hak kazanıyor.

KARİYER FIRSATLARI

Eğitim süreci boyunca yazılımcılara, mobil yazılım geliştirme alanında öne çıkan profesyoneller tarafından danışmanlık desteği veriliyor. “Geleceği Yazanlar”dan “Başarı Belgesi” alan, kendi mobil yazılımlarını geliştirebilen kişilere, hem Turkcell Grup, hem de iş ortaklarının oluşturduğu dev ekosistem dâhilinde kariyer fırsatlarında öncelik sunulması hedefleniyor. Yenilikçi bireysel ve kurumsal mobil uygulama yazılımları geliştiren girişimciler Turkcell’in iş ortaklığı ekosisteminde yer alma fırsatı yakalıyor. Ayrıca proje kapsamında gençlerin geliştirdiği mobil yazılımların, Turkcell’in uygulama mağazası T-Market üzerinden kullanıcıların beğenisine sunulması hedefleniyor ve böylece yeni yeteneklere ticarileşme şansı veriliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.