banner

Obeziteye Karşı Sağlıklı Beslenme / Reis Gıda




Reis gıda obezite projesine başlama düşüncesi bakliyat ile ilgili yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu araştırma 2009 yılında 7 bölgede ve 13 ilde yapılan bu araştırma yemek kültürümüz ile ilgili çarpıcı sonuçlar vermiştir. Ağırlıklı olarak kadınlar üzerinde yapılan bu araştırmada ankete katılanların yüzde 45’i kuru fasulye, nohut, bulgur yemeği yapmayı bilmiyor. Gençler börülce, bezelye, barbunya, bakla ile yapılan yemekleri tanımıyor. Ev hanımlarının yemek pişirmeyi zahmetli gördükleri sonucuna ulaşılmıştır.

Bu kampanyayı sürekli kılabilmek için Dünya Yaşlanma Konseyi ile işbirliği yaparak, İstanbul´un bir ilçesinde "Okul Sağlığı Projesi" ni başlattı. Ayrıca Üniversitelerde, restoran, perakende noktalarında ve konuya duyarlı Sivil Toplum Örgütleriyle iş birliği yaparak bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.