banner

Açık Akademi / Microsoft




Microsoft Türkiye, daha önceden hizmete sunduğu Açık Akademi’yi daha da geliştireceğini duyurdu. Herkese açık, ücretsiz bir uygulama geliştirme okulu olarak kurguladığı Açık Akademi bir çok insana programcılık öğretiyor.

Herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi, bugüne kadar 120 binden fazla öğrenciye ulaştı. Yeni duyurulan “Açık Akademi Genç Yazılımcı Programı” çerçevesinde, Açık Akademi’nin lise ve dengi okullarda bir yıl içinde 8 bin yeni öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Eğitim programlarında görev alacak 1.000′e yakın öğretmenin eğitimini de Microsoft Türkiye üstlenecek.

İlk duyurusu 10 Ocak 2012′de yapılan Açık Akademi, Microsoft Türkiye‘nin öncülüğünde, Garanti Bankası’nın katkılarıyla ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteğiyle kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi.

Hedef 5 yılda 1 milyon öğrenciye ulaşmak

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Açık Akademi’nin yeni dönemine dair yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Türkiye, dünyanın en dinamik ve genç nüfusuna sahip ülkelerinden biri. Avrupa’nın 3. büyük mobil ülkesiyiz. Yaklaşık 35 milyon internet kullanıcımız var. Sosyal medyayı en hızlı benimseyen ve yaşamının parçası haline getiren ülkelerden biri olduk. Buna rağmen Türkiye’nin 2 trilyon 570 milyar Euro’luk dünya bilişim pazarındaki payı yalnızca binde 8. Uygulama pazarı rakamları içerisinde de Türkiye olması gereken yerin çok gerisinde. Bu nedenle, Türkiye’deki yerel kültürün ve pratik zekanın beraberinde getirdiği yüksek girişimcilik potansiyelinin önünde bir engel olarak gördüğümüz teknik birikime dair boşluğu doldurmak istedik. Açık Akademi ile milyarlarca dolarlık bu dev pazardan daha fazla pay alabilmek için ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulama geliştirici sayısını artırmayı ve gençlerimizin istihdamına destek olmayı amaçlıyoruz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.