banner

1. Çocuk Bienali / Bahçeşehir Koleji




BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÇOCUKLARI ÇAĞDAŞ SANATLA BULUŞTURUYOR

bienalfotoBahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali, 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Milli Saraylar Koleksiyonu Müzesinde gerçekleşecek.

Dostoyevksi’nin günümüze değin pek çok sanatçıya ilham veren «Dünyayı güzellik kurtaracak» sözü bu kez çocuklarımıza ilham verecek. Dünya edebiyatının büyük ismi Dostoyevski’nin sözünden yola çıkan Bahçeşehir Koleji «Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak» düşüncesini temel alarak düzenlediği 1. Çocuk Bienali’nin temasını ‘sevgi ve hoşgörü’ olarak belirledi ve 11-14 yaş arasındaki çocukları sevgi ve hoşgörü temalı eserler üretmeye davet etti.

Bir gün gelecek çocukların hayalleri dünyayı kurtaracak

Sevgiye ve hoşgörüye her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde çocukları çağdaş sanatın kavramsal gücüyle tanıştırmak ve onları bu gücü kullanarak daha iyi ve barış dolu bir dünya hayal etmeye teşvik etmek büyük önem taşıyor. Bu düşünceyle harekete geçen Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali’nin hedeflerinden birisi, sanatın bireyler ve toplumlar üzerindeki iyileştirici yönüne vurgu yapmak ve çocuklarımızın da bunu erken yaşta kavramalarına katkıda bulunmak.

Çocukları çağdaş sanat disipliniyle erken yaşta tanıştırmayı hedefleyen Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali, bu sayede onların kendilerini ifade ederken farklı düşünme yolları keşfetmelerini, sınırlandırılmalardan kurtularak özgür ve özgün düşünme pratikleri geliştirmelerini amaçlıyor.

Daha güzel bir dünya daha duyarlı nesillerle mümkün

10-14 yaş grubu çocukların birbirinden farklı materyalleri, teknikleri ve sanatsal kavramları harmanlayarak ürettikleri ‘sevgi ve hoşgörü’ temalı çağdaş sanat ürünlerinin sergileneceği 1. Çocuk Bienali’nin küratörlüğünü Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Fotoğraf ve Video Bölümü öğretim görevlisi Jochen Proehl yapıyor.

Daha güzel bir dünyanın ancak sanata ve insanlığa duyarlı nesillerle gerçekleşebileceği inancıyla yola çıkan Bahçeşehir Koleji Çocuk Bienali’nin gelenekselleşerek bir Bahçeşehir klasiği olması ve insanlığın gelişimine olumlu katkılarda bulunabilen nesillerin yetişmesine katkıda bulunması amaçlanıyor.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ Bahçeşehir Koleji olarak 1. Çocuk Bienalini gerçekleştirmekten büyük heyecan duyduklarını belirtiyor. Türkiye’deki tüm kampüslerden öğrencilerin birbirinden iddialı eserler ortaya çıkarmaya başladıklarını söyleyen Dağ, çocuklardaki yaratıcılığın canlı kalması ve daha da gelişmesi için sanat etkinliklerine önem verdiklerini söylüyor. Özlem Dağ, Bienal düzenlemenin çok zor olduğunu ancak öğrencilerin ortaya çıkarmaya başladıkları özgün eserleri gördükçe bu zorluğa değdiğini söylüyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki Bahçeşehir Koleji kampüslerinden ve yurtdışından davetli öğrencilerin sevgi ve hoşgörü temalı eserlerinin sergileneceği Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile de birleşerek daha iyi bir dünya için dünya çocuklarını düşünmeye ve üretmeye davet ediyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.