banner

TEV, 9 bin 500 öğrenciye burs verecek




Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2012-2013 eğitim öğretim yılında 9 bin 500 öğrenciye burs verecek.

Türkiye’de 45 yıldır faaliyet gösteren ve bugüne kadar 195 bin gence destek olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl burs vereceği öğrenci sayısını 9 bin 500 olarak belirledi. TEV, 2012-2013 öğretim yılında yurtiçinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bursu, Yükseköğrenim İhtiyaç Bursu, Üstün Başarı Bursu, Yüksek Lisans-Doktora Bursu, İzmir ve Trabzon’da da Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurt Bursu verecek.

* Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bursu kapsamında, 2 bin 800 öğrenci aylık 140 lira burs alacak. Bu burs için öğrencilerden, mesleki ortaöğrenime yeni başlayacaklarda giriş puanına göre önde olmaları, devam eden öğrencilerden ise bir önceki sınıftan başarısız dersi olmaması, genel not ortalamasının yüksek olması ve bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanması koşulları aranacak.

* Yükseköğrenim İhtiyaç Bursu, yükseköğrenim giriş puan sırasına göre önde olan, ara sınıf öğrencisi ise genel başarı ortalaması 4 üzerinden 2,5 ya da 100 üzerinden en az 60 olan 6 bin 410 öğrenciye aylık 370 lira olarak verilecek.

* Üstün Başarı Bursu ise, LYS’de mühendislik-mimarlık, sağlık bilimleri, idari bilimler, sosyal bilimler ve hukuk alanlarında ilk 2 bine, temel bilimler alanında da ilk 3 bine giren 200 öğrenciye aylık bin 50 lira olarak verilecek. Bu bursa aynı zamanda hazırlık sınıfından 1’inci veya ikinci sınıfa geçen öğrenciler de başvurabilecek.

* Üstün Başarı Müzik Bursu’na ise piyano, arp, gitar, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar anabilim dallarından 2’nci sınıfa geçmiş öğrenciler başvurabilecek. Müzik bursiyerleri, devlet konservatuvarı öğretim üyeleri huzurunda yapılan dinleti programı sonucunda seçilecek.

* Yüksek Lisans-Doktora Bursu’nu kullanacak öğrenciler için ise lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3, 100 üzerinden en az 75 olması şartı aranacak. Yüksek Lisans-Doktora Bursu, 50 master öğrencisine aylık 650 lira, 40 doktora öğrencisine aylık 950 lira olarak verilecek.

* Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurt Bursu kapsamında TEV, İzmir ve Trabzon’da açtığı kız öğrenci yurtları ile ihtiyacı olan kızlara ücretsiz yurt hizmeti verecek.(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.