banner

TEV'e 55 bin burs başvurusu yapıldı




Türk Eğitim Vakfı (TEV), pandemi döneminde gerçekleştirdiği araştırma sonucunda maddi, sosyal ve psikolojik anlamda değişen yaşam koşulları nedeniyle okullarını bırakma riskiyle karşı karşıya kalan bursiyerlerinin hikâyelerine dikkat çeken bir proje başlattı. TEV, gençlerin eğitimleri, hayalleri, hikâyeleri devam etsin, okullarına dönebilsinler diye yeni eğitim-öğretim yılında “Yarıda Kalmasın” diyor.

tev_yarida_kalmasinTam 54 yıldır maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2021-2022 eğitim-öğretim yılında gençlerimizin eğitimleri, hayalleri, hikâyeleri sürsün diye “Yarıda Kalmasın” projesini hayata geçirdi. TEV’in Akademetre iş birliğiyle gerçekleştirdiği, 3 bin 167 bursiyerinin katılımıyla ortaya çıkan araştırma sonuçlarına göre her 5 bursiyerden 1’inin okulu bırakma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Araştırma, öğrencilerin yaşadıkları maddi, sosyal ve psikolojik zorluklar nedeniyle okula dönememe riskiyle karşı karşıya kaldığını, gelecek hayallerinin yerini kaygıya bıraktığını gösteriyor.

“10 öğrenciden sadece 2’sine destek olabildik”

Türk Eğitim Vakfı’nın 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 55 bin başvuru arasında 2 bin 865 başarılı öğrenciye burs verdiğini belirten TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “Hızlı bir ivmeyle artan bu seneki burs başvurularımızda pandemi döneminde yaşadıkları maddi, sosyal ve psikolojik zorluklar nedeniyle okula dönememe riskiyle karşı karşıya olan öğrenciler görüyoruz. 2020-2021 eğitim yılında bize burs başvurusunda bulunan 10 öğrenciden sadece 2’sine ulaşabildik. Öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için bazılarının hikâyesi yarım kaldı. Bu sene gençlerimiz eğitimlerine devam etmek için her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor. Hiçbir gencimizin hayalleri, hikâyeleri yarıda kalmasın, hepsi eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğinin bir parçası olsun istiyoruz. Bu nedenle “Yarıda Kalmasın” diyoruz.

‘’Burs alarak eğitimleri desteklenen gençlerin eğitim hayatlarının yanı sıra sosyal hayatları ve kariyerleri de olumlu anlamda değişiyor’’

Yakın zamanda sonuçlandırılan etki analizi çalışması sonuçlarına da değinen TEV Genel Müdürü Banu Taşkın sözlerini şöyle sürdürdü, ”Vakfımızdan burs alarak eğitimleri desteklenen gençlerin eğitim hayatlarının yanı sıra sosyal hayatları ve kariyerleri de olumlu anlamda değişiyor. Burs alan öğrencilerin yüksek eğitim alma olasılığı 10 kat, iş hayatına katılma eğilimi ise 2 kata yakın artıyor. TEV bursiyeri olmak kadınların yaşama katılımını kolaylaştırıyor. Türk Eğitim Vakfı olarak ulaşabildiğimiz, bize ihtiyacı olan her gencin eşit fırsatlarla eğitimine katkıda bulunmayı ve hayata geçirdiğimiz “Yarıda Kalmasın” projesiyle daha fazla gencimize destek olmayı umut ediyoruz”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.