banner

TEV’den 59 gence Üstün Başarı Bursu




Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2017-2018 eğitim yılında Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazanan bursiyerlerini kamuoyuna tanıttı. 59 başarılı genç bu seçkin bursu kazanarak geleceğin liderleri arasına katıldı. TEV Üstün Başarı Bursu ile eğitim hayatına devam eden gençlerin sayısı 188’e ulaştı. Toplantıya katılan geçmiş dönem bursiyerlerinden öğretmen Yavuz Kulaç’ın konuşması davetlilerden büyük alkış aldı.
tev_burs_201850 yıldır Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), geleceğin liderleri olarak görülen üstün başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiği Üstün Başarı Burs Fonu’ndan 2017-2018 eğitim yılında faydalanacak isimleri kamuoyuna tanıttı. 33 ilden toplam 59 genç, 3.067 aday arasından seçilerek TEV Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazandı. Böylelikle bu burstan yararlanan genç sayısı 188’e yükseldi.
13 Şubat'ta Divan Elmadağ'da düzenlenen basın toplantısında konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı şehitleri anarak başladığı konuşmasında “50 yıldır Türkiye'nin eğitim vakfıyız. Gençlerimize yarım asırdır umut olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Onlar bizim geleceğe olan umutlarımızı temsil ediyor. Her birinin gelecekte başarılarıyla adlarından söz ettirecek liderler olacağına inanıyoruz. Üstün Başarı Bursu’nu kazanan gençlerimizin, öğrenimlerinin ardından ülkemizin seçkin kuruluşlarında önemli görevler üstlenecekler ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir” dedi.
Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü M. Yıldız Günay ise Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanan gençlerle bireysel başarıları vasıtasıyla tanıştıklarını ve sonrasında hayallerini öğrendiklerini belirterek “Genç yaşınıza rağmen hayal kurmakla yetinmeyip, bunları nasıl yaşam amacı haline getirdiğinize tanık olduk. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için karşınıza çıkan güçlüklere rağmen nasıl mücadele ettiğinizi, kendinizi geliştirip, öncü özellikleriniz ile nasıl ayrıştığınızı gıpta ile gözlemledik. Hepiniz bu takdire şayan çabalarınızı TEV Üstün Başarı bursu ile taçlandırdınız” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı eğitim bursu
Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğine sahip olan TEV Üstün Başarı Bursu ile öğrencilere ayda ortalama 1.120 TL’lik eğitim desteği sağlanıyor. 2007 yılında hayata geçirilen TEV Üstün Başarı Bursu’ndan bugüne kadar toplam 589 genç faydalandı. 

Sakarya'dan Adıyaman’a bir başarı öyküsü
TEV’den aldığı üstün başarı bursuyla hayatının nasıl bambaşka bir noktaya geldiğini anlatan Adıyaman Gürgenli Köyü İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Yavuz Kulaç, davetlilere duygusal anlar yaşattı. Konuşmasında hayat hikâyesindeki zorlu dönemeçleren bahseden Kulaç, ‘En dipte ve zorda olduğunuz zamanlar hayatınızın dönüm noktası olduğu anlardır. İşte o anlardan birinde hayatıma Türk Eğitim Vakfı girdi. Bana sağladığı maddi desteğin yanında en az onun kadar önemli bir şey daha verdi: zaman… Artık çalışmak ve para kazanmak zorunda değildim bu yüzden tamamen kendimi geliştirmeye ayırabileceğim her gün 8 saatim daha oldu. Bu 6 aylık sürede yüksek lisansımı 3,95 ortalama ile tamamladım. Makale yazdım, yabancı dilimi geliştirdim, TEV’in sağladığı TEV Akademi e-öğrenme imkanı sayesinde bir çok kişisel gelişim eğitimi aldım ve Türkiye genelinde önemli bir derece yaparak bilerek ve isteyerek seçtiğim bu okula atandım.’ diyerek TEV’in zor zamanlarındaki desteğinden bahseden Yavuz Kulaç, “TEV'den aldığım mentorluk desteği tekrar sizlerle olan bağımı kuvvetlendirerek bugün burada bu başarı öyküsünü paylaşmamı sağladı.”
Köyde şu anda 15 öğrencisi olan Yavuz Kulaç “İmkansız ne varsa üzerine gidiyorum ve köydeki her bireye ışık olmaya çalışıyorum.” diyerek sözlerine devam etti. Bazen günde sadece 2 saat su verilen köydeki okulu yıkıldığı için halen konteynırda ders veren Kulaç, tüm öğrencilerinden sevgililer günü ile ilgili anlamlı mesajlara yer verdiği videosunu davetlilerle paylaştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.