banner

2. Avrupa Üniversite Spor Oyunları’nda Türkiye 4 altın madalya kazandı




Bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Üniversite Spor Oyunları'nda Türkiye, 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak 5. oldu.

Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen organizasyonda, teniste Polonya'nın Kozminski Üniversitesi'ni mağlup eden İstanbul Aydın Üniversitesi'nin erkek takımı ile kadın voleybolunda Bahçeşehir Üniversitesi şampiyonluğa ulaştı.

Badminton tek kadınlarda Uludağ Üniversitesi'nden Neslihan Yiğit altın madalyaya uzanırken, çift kadınlarda ise Neslihan Yiğit - Cemre Fere ikilisi birincilik kazandı.

Tolga Şahinoğlu ve Onat Kazaklı'dan oluşan Kadir Has Üniversitesi'nin kürek takımı, Fatih Üniversitesi'nin erkek basketbol takımı, Uludağ Üniversitesi'nin badminton takımı da şampiyonada ikinci olarak gümüş madalya elde etti.

Hentbolda Gazi Üniversitesi erkek takımı üçüncü olarak şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

Bu sonuçlarla Türkiye, organizasyonu 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile kapatarak, ülkeler sıralamasında 5'incilik elde etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.