banner

Taş atan eller artık raket tutacak!




Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, ''Diyarbakır'da taş atan 300 çocuğa badminton eğitimi veriliyor, taş atan eller artık badminton raketi tutmakta'' dedi.

Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 136 infaz koruma memuruna Badminton Antrenör Belgesi verdiklerini, cezaevlerinde bulunan yaklaşık 3 bin hükümlü ve tutuklunun badminton oynadığını belirtti.

Federasyon olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ifade eden Özmekik, ''Doğu illerinde badminton faaliyetlerimiz sürüyor. Diyarbakır'da taş atan 300 çocuğa badminton eğitimi veriliyor. Şunu diyebiliyoruz; taş atan eller artık badminton raketi tutmakta'' diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçen yıl Mersin'de din adamları arasında badminton müsabakaları düzenlediklerini dile getiren Özmekik, ''Önümüzdeki yaz döneminde yeniden bu tür bir faaliyet yapmayı planlıyoruz. Yine Mersin'de 'Şalvarlı badminton' ve 'O köy bizim köyümüzdür' projeleriyle kendi köyüne spor malzemesi göndermek isteyen insanlarımız aracılığıyla köylere spor malzemeleri gönderdik. Dolayısıyla sadece uluslararası başarı değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk alanında projeler üreterek Türkiye'de spor kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Lisanslı sporcu sayısı 33 bin

Özmekik, badmintonun Asya ülkelerinde rehabilitasyon amacıyla kullanıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Geçenlerde Metris Cezaevi'ndeki futbolcular da zihinsel olarak rahatlamak için badminton eğitimi aldıklarını ifade etmişlerdi. Bu çok önemli bir tespit. Çünkü badminton Asya ülkelerinde Malezya'da, Endonezya'da zihinsel tedavide rehabilitasyon amacıyla kullanılıyor. Dünyada herkes badmintonu zevk alarak oynuyor.''

Badminton sporunda Türkiye'nin uluslararası başarılarının arttığını, 4 yıldır Avrupa şampiyonalarında takım halinde üçüncülük, ferdide ise ikincililik ve üçüncülük almaya başladıklarını vurgulayan Özmekik, şunları kaydetti:

''Badmintonda 2005'te 3 bin olan lisanslı sporcu sayısı 33 bine, antrenör sayısı ise binden 12 bine çıktı. 60 federasyon arasında en fazla antrenör sayısı olan ikinci federasyonuz. Madalya sıralamasında 3 yıldır ilk 5 federasyon arasındayız. Sponsor bulmada, 46 sözleşme ile üçüncü federasyonuz. Her yıl faaliyetlerimizin yaklaşık yüzde 50'sini sponsorluk yoluyla yapıyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.