banner

Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda gümüş madalya




Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden ekipler bu yıl da madalya ile döndü.

matematik olimpiyatı56. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (IMO) 04 - 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında Tayland’ın Chiang Mai kentinde 104 ülkenin katılımıyla gerçekleşti.

Yarışmada, Türkiye’yi temsil eden Ahmet Abdullah Keleş, Ahmet İleri, Halil İbrahim Güllük, Ali Haydar Sever, Muhammed Furkan Merdan, Feyza Duman adlı öğrencilerden oluşan 6 kişilik olimpiyat takımı gümüş madalya ile ülkemize döndü. Ekip, katılımcı 104 ülke arasında 20. sırada yer aldı.

Türkiye’nin, 1985 yılından beri düzenli olarak katıldığı Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda bu güne kadar kazandığı Altın madalya sayısı 17’ye, Gümüş madalya sayısı 55’e, Bronz madalya sayısı 68’e ve mansiyon sayısı 11’e yükseldi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.