banner

Engelsiz şampiyon el bisikletinde öncü olmak istiyor




Halter ve bilek güreşinde elde ettiği dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla örnek olan bedensel engelli sporcu Gönül, el bisikleti branşının gelişmesinde öncü olmak istiyor.

engelsiz sampiyonHalter ve bilek güreşinde elde ettiği dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla örnek olan bedensel engelli sporcu Ömer Faruk Gönül, el bisikleti branşının Türkiye'de gelişmesinde öncü olmak istiyor.

Ömer Faruk Gönül, 1994 yılında belindeki kistin alınması amacıyla yapılan ameliyatta, doktorun hatası nedeniyle yürüme yetisini kaybettiğini savunarak, 21 yıldır bedensel engelli olduğunu söyledi.

Kardeşinin yönlendirmesiyle 2011 yılında spora başladığını belirten Gönül, aynı zamanda Selçuk Üniversitesi (SÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü'nde öğrenim gördüğünü kaydetti.

Hedefim olimpiyat şampiyonluğu

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında çok sayıda derecesi bulunan milli sporcu, bu branşların yanı sıra el bisikletinin de ilgisini çektiğini bildirdi.

Federasyonun faaliyet verdiği branşlar arasında bulunmayan el bisikletinin, Türkiye'de gelişmesinin önünü açmak istediğini anlatan Ömer Faruk Gönül, şöyle konuştu:

"Türkiye'de daha önce hiç yapılmayan bedensel engelliler için el bisikleti sporunu başlatmak istiyorum. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları var ama bizim ülkemizde yok. Bunun için ülkemizin hiçbir eksiği olmadığını düşündüm ve çalışmaya koyuldum. ABD'den bisiklet geldi, çalışmalara başladım. Bisiklette hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Yurt dışında yaşayan eski Formula 1 yarışçısı, kazadan sonra ayaklarını kaybediyor ve sonra el bisikleti branşına yöneliyor. Bu branşta bir numara. Bu yüzden onu örnek alıyorum."

Halterde rekora çok yakınım

Antrenör eşliğinde halterde yaptığı denemenin ardından spora başladığını aktaran Ömer Faruk, daha sonra bilek güreşine de yöneldiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Hocam bana başarılı olacağımı söyledi. Bu şekilde spora başladım. Yurt dışında, bilek güreşinde ve halterde derecelerim var. 2011 yılında bilek güreşinde Türkiye Şampiyonu oldum. Avrupa şampiyonasında sol kolda üçüncü, sağ kolda ikinci oldum. 2012 yılının eylül ayında Brezilya'da yapılan dünya şampiyonasında sol kolda ikinci, sağ kolda üçüncülük elde ettim. 2014 nisan ayında Dubai'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda da üçüncü sırada yer aldım."

Şu an haltere devam ettiğini anlatan Gönül, kasım ayında Macaristan'da yapılacak Avrupa şampiyonasında rekor kırarak şampiyon olmak istediğini belirterek, "Rekora çok yakınım. Şu an rekor 90 kilo. Ben 90'ı buluyorum, attıracağıma da inanıyorum" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.