banner

Doğa Okulları voleybolda dünya şampiyonu oldu




Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 3-1 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

doga_voleybol_1Doğa Okulları açıklamasına göre, sporda uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekleyen Doğa Okulları öğrencileri, Türkiye'ye voleybolda dünya kupasını getirdi. Sırbistan'ın Belgrad şehrinde gerçekleştirilen 2016 Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası'nda 32 ülkenin en iyi okul takımları şampiyonluk için yarıştı. Önce İstanbul, ardından Türkiye şampiyonasında birincilikle çıkan Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil etti.
Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, şampiyonanın başından finale kadar hiçbir maçında yenilgi görmeden kupaya uzandı. Şampiyonanın ilk maçında Makedonya'yı 2-0 yenen takım, galibiyet serisine Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'ni de 2-0 mağlup ederek devam etti. Sonraki rakibi Bulgaristan takımıyla karşılaşmasından 2-0 galibiyetle çıkan genç sporcular, çeyrek finalde mücadele ettiği Yunanistan'ı da 2-0 yenerek 5'te 5 yaptı ve yarı finale yükseldi. Takım, yarı final maçında şampiyonanın güçlü ekiplerinden İran'ı 3-2'lik skorla geçti ve adını dünya finaline yazdırdı.
Finalde İspanya şampiyonu ile karşılaşan takım, İspanya'yı 3-1 yenerek Türkiye'ye bir kez daha dünya şampiyonluğu gururunu yaşattı. Doğa Okulları, bu başarıyla takım sporlarında 6. kez dünya kupasını almış oldu.
Açıklamaya göre, sporu akademik gelişimin bir parçası olarak gören Doğa Okulları, özellikle son 7 yılda Türkiye'de ve yurt dışında birçok galibiyete imza attı. Doğa Okulları öğrencileri, milli takımlarda, NBA'de ve çeşitli uluslararası platformlarda profesyonel spor yaşamlarını başarıyla sürdürüyor.
Bugüne kadar farklı spor dallarında dünya şampiyonluğu olan Doğa Okulları'nın genç sporcuları, 2009 yılında Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası, 2013'te Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası, 2014'te Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası ve Genç Kızlar Hentbol Şampiyonası, 2015'te ise Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda dünya kupasını kazanmıştı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.