banner

Haliç’te kürekler yarıştı




Kadir Has Üniversitesi’nin 15. Yılında 10. Kez düzenlediği kürek yarışları Haliç’de gerçekleşti. 19 kategoride yapılan yarışlarda 12 üniversite ve 8 spor kulübünden 200 sporcu mücadele etti. Birincilik kupasını üniversiteler sıralamasında Kadir Has Üniversitesi, kulüplerde ise Galatasaray kazandı.

kadir has kürek yarışmasıKuruluşundan bu yana sunduğu kaliteli eğitimle akademik başarılarıyla olduğu kadar sosyal yönüyle de öne çıkan bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Kadir Has Üniversitesi spora yatırım yapmayı sürdürüyor. Sağladığı sporcu burslarıyla sporun tüm branşlarında başarılı olan öğrencilerini ödüllendiren ve teşvik eden Kadir Has Üniversitesi, düzenlediği organizasyonlarıyla da sporcu gençler yetiştiriyor.

15. Yılda 10. Buluşma

Bu organizasyonlar arasında önemli bir yere sahip olan Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları da üniversitenin kuruluşunun 15. yılında 10. kez düzenlendi. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önündeki Haliç Parkuru’nda 1000 metrelik mesafede yapılan yarışlar 19 kategoride düzenlendi.  Yarışlara aralarında Koç, Sabancı, Deniz Harp Okulu ve Ankara Üniversitesi’nin de bulunduğu 12 üniversite ve 8 spor kulübünden 200’den fazla sporcu katıldı.

Türkiye Kürek Federasyonu ve Spor A.Ş’nin de destek verdiği yarışlarda üniversiteler kategorisinde tüm tekne sınıflarının bulunduğu yarışlarda ayrıca Büyük B Erkekler, Genç A Erkekler, Genç A Bayanlar, Genç B Erkekler, Hafif Kilo Erkekler, Kıdemli Erkekler 4-(Dört Tek) ve Kıdemli Bayanlar (Dört Çifte) kategorilerinde yarışlar düzenlendi.

Takımların tüm kategorilerde aldıkları birinciliklere göre yapılan puanlamada üniversiteler kategorisinde birincilik kupasını Kadir Has Üniversitesi kazandı, aynı kategoride Deniz Harp Okulu ikinci, Ankara Üniversitesi üçüncü oldu. Kulüpler sıralamasında ise Galatasaray birinci, Fenerbahçe ikinci, Şişecam Çayırova üçüncü sırada yer aldı.

Milli Sporcular Yarıştı

Yarışta Kadir Has Üniversitesi kürek takımı da yeni tekneleriyle yarıştı.  16 sporcudan oluşan Kadir Has Kürek Takımı bünyesinde milli sporcular da yer alıyor. Takımın milli kürekçileri Onat Kazaklı, Besim Tolga Şahinoğlu ve Ceren Demirkol’un 2010 Gençler Yaz Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Balkan Şampiyonları gibi uluslararası müsabakalarda dereceleri ve başarıları bulunuyor.

“Haliç Su Sporları Merkezi Olmalı”

Kadir Has Üniversitesi kürek yarışlarının kupa töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, yarışların İstanbul’un tarihi yarımadasında, Haliç kıyısında yerleşik bir üniversite olan Kadir Has Üniversitesi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “Kürek sporu üniversite olarak uzun yıllardır değer verdiğimiz ve yatırım yaptığımız bir branş, özellikle son 2 yıldır bu alana ciddi yatırım yapıyoruz” diye konuştu. Kadir Has Üniversitesi kürek takımının kazandığı başarının bu yatırımların bir sonucu olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın geleceğe dönük iki hedefleri bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Öncelikli hedefimiz kürek sporunu kitlesel, izleyicisi bol bir spor dalı haline getirmek ikinci hedefimiz ise Haliç’i su sporlarında uluslararası bir mekana dönüştürmek.”

Törende bir konuşma yapan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de Haliç’in su sporları merkezi olması yönündeki çabalara federasyon olarak destek verdiklerini belirterek bu kapsamda belediyeler ile de işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Kadir Has Kürek Yarışında Mücadele Eden Üniversiteler ve Takımlar

Acıbadem Üniversitesi

Ankara Üniversitesi

Deniz Harp Okulu

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü

İstanbul Üniversitesi 

Işık Üniversitesi

İTÜ

Koç Üniversitesi

Okan Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi

Yıldız Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi

Anadoluhisarı Kürek Spor Kulübü

Beşiktaş

Fenerbahçe

Galatasaray

Körfez Hereke Sümer Spor

Şişecam Çayırova Spor Kulübü

Tuzla Deniz Yıldızı

Türk Balıkadamlar

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.