banner

Deplasmanlı lig gelecek 4 yılın en büyük projesi




Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) tek adayla seçime gidiyor.

Mevcut başkan Kemal Tamer'in tek aday olarak gireceği TUSF Olağan Genel Kurulu, yarın saat 10.00'da Dedeman Otel'de yapılacak.

Kemal Tamer AA muhabirine, ''Bir dönem daha başkanlık yapmak istiyorum, sanırım ondan sonra bizim de bırakma zamanımız geliyor'' dedi.

16 yıllık başkanlık süresince şeffaf ve demokratik yönetim anlayışından ödün vermediğini dile getiren Tamer, ''Üniversitelerle çok iyi işbirliğimiz var. Bize herkes her an her şeyi sorabilir. Yanlışımız varsa kabul edip düzeltebiliyoruz, doğruysa arkasında duruyoruz. Bütün üniversitelere eşit mesafede duruyoruz. Büyüğü küçüğü, yenisi eskisi fark etmiyor'' diye konuştu.

''Üniversiad, referans olacaktır''

Seçime tek adayla girecek olmasını ''Arkadaşlarım, ya (işler iyi gidiyor, dokunmayalım) diyorlar ya da bana saygılarından aday olmayıp, benim çekilmemi bekliyorlar'' diye değerlendiren Tamer, şöyle devam etti:

''Görevde olduğumuz kısa süre içinde düzenleyebileceğimiz en büyük iki organizasyonu birden düzenledik. Biri 2005'te İzmir'deki Üniversite Yaz Oyunları, diğeri geçen yıl Erzurum'daki Üniversite Kış Oyunları. Her ikisinde de organizasyon anlamında hem Türkiye'nin sınırlarını zorladık hem de ülkemize çok büyük prestij kazandırdık. Bu iki Universiad, 2020 Olimpiyatları adaylık sürecinde çok iyi referans olacaktır. Üniversite oyunları olimpiyatlardan sonra dünyadaki en büyük çok branşlı organizasyon. Bunların altından başarıyla kalkmak çok gurur verici.''

Üniversite Kış Oyunları için yeniden teklif geldiğini anlatan Tamer, ''Türkiye'nin potansiyeli yurt dışında yeterince bilinmiyor. Daha çok yaz turizmiyle ön plandayız. Gelenler ne ülkemizden vazgeçebiliyor, ne de insanımızdan. Türkiye'yi Türkiye'de tanıtmalıyız, dışarıda anlatarak değil. Burada da organizasyon almak büyük önem taşıyor'' dedi.

''Bizim en büyük sponsorumuz devlet''

Bugüne kadar maddi anlamda hiç sıkıntı çekmediklerini kaydeden Tamer, ''Bütçemiz çok büyük değil ama hiç bütçesiz kalmadık. Şu an sponsorumuz Koç grubu, ancak faaliyetlerimizi bununla yürütmemiz mümkün değil. Bizim en büyük sponsorumuz devlet'' dedi.

Türkiye'de 185 üniversite olduğunu ve bunların federasyona bağlı olmadığını belirten Tamer, artık bu tür bi üyelik sistemini başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Geçen yıl salon futbolunda deplasmanlı ligi başlattıklarını ve bunun Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da isteği olduğunu dile getiren Tamer, ''Aslında sayın Bakanımız, basketbol, voleybol ve hentbolu da istiyordu ama zaman yeterli değildi. Amerikan futbolu ligimiz zaten var'' diye konuştu.

''Deplasmanlı lig gelecek 4 yılın en büyük projesi''

Üniversitelerde salon futbolu dışındaki branşlarda başlatacakları deplasmanlı ligin, gelecek 4 yılın en büyük projesi olduğunu ifade eden Tamer, şöyle devam etti:

''Yeni dönemde buna yönelik yoğun çalışmalarımız olacak. Bu iş büyüdükçe federasyon da dallanacak. Fiziki olarak da büyümemiz gerekiyor. Yönetim şekli de farklılaşmalı. Bakanlık ve genel müdürlük bu işi çok önemsiyor. Bunu 44 branşın tamamında tüm üniversitelerin katılımıyla yapmamız şu an mümkün değil ama ileride mümkün olabilir.''

Bir ülkenin üniversitelerinin spordaki düzeyi ne kadar yüksekse, uluslararası alanda spordaki başarılarının da o kadar yüksek olacağını vurgulayan Kemal Tamer, federasyonlarla daha iyi iletişim içinde olarak başarıları artırabileceklerini söyledi.

Dünya sıralamasında 9. sırada yer aldıklarını kaydeden Tamer, sözlerini şöyle tamamladı:

''Biz ilk madalyamızı 2001 yılında Süreyya Ayhan'ın altınıyla aldık. Çok mutlu olmuştuk. Geldiğimiz noktayı çok iyi buluyorum. İzmir'de 27, Çin'de 22 madalya aldık. Kulüpler ve federasyonların yoğun faaliyet programları bizi olumsuz etkileyebiliyor. Kulüp kendince haklı sebeplerle sporcusunu göndermek istemeyebiliyor. Diğer ülkeler de aynı faaliyetlere katılıyor diyebilirsiniz, ama onlarda sporcu sayısı çok fazla. Bizde ise o kadar çok sporcu yok.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.