İstiklal Marşı’nı yeniden yorumlattı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 19 Ekim 2013 12:52 tarihinde oluşturuldu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na verdiği talimatla İstiklal Marşı’nı yeniden yorumlattı.
İstiklal Marşı bestesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nca (CSO) yeniden yorumlandı.
Ses aralıkları, müzik eğitimi almayanlarca daha kolay yorumlanacak şekilde düzenlenirken, başlangıçtaki marş vurgusu güçlendirildi. 170 sanatçının katıldığı büyük bir orkestrayla küçük dokunuşlar yapıldı. Şef Rengim Gökmen, “Daha marş gibi oldu. Daha vurgulu hale getirdik, eksikleri biraz örtmeye çalıştık” dedi. Gül’ün yaptırdığı yeni kayıt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara gönderdiği genelgeyle ortaya çıktı. Kaydın bir CD ile eklendiği genelgede, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Şef Rengim Gökmen yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı’nın yeni kaydı yapılmıştır. Mevcut İstiklal Marşı kaydına kıyasla daha fazla enstrüman ve yeni teknoloji ses kaydı kullanılmıştır” denildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak