Cumhurbaşkanı geldi, öğrenciler ziyafet çekti
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 25 Kasım 2013 16:04 tarihinde oluşturuldu
Ordu Üniversitesi, (ODÜ) 31 yıl aradan sonra Ordu'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onuru ve ziyaretinin anısına 15 bin öğrenciye ücretsiz yemek vermeye başladı.
Üniversitenin Cumhuriyet yerleşkesinde ücretsiz yemek dolayısıyla yemekhane önünde uzun kuyruklar oluştu.
ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın onuruna ve ziyaretinin anısına 1 hafta süreyle öğrencilerimize ücretsiz yemek verilecek. Arzu eden bütün öğrencilerimiz bu imkandan yararlanabilecek" dedi.
Ücretsiz yemek verilmeye başlamasının ilk gününde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Yılmaz, "Gördük ki bütün öğrencilerimiz bu kararımızdan oldukça memnunlar" diye konuştu.
Bir hafta boyunca üniversite bünyesindeki 15 bin öğrencinin ücretsiz yemekten faydalanabileceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"22 Kasım tarihinde sayın Cumhurbaşkanımız Ordu'yu ziyaret etmiş, bu kapsamda üniversitemize de bir ziyarette bulunmuştu. Bizim gönlümüz genellikle Cumhurbaşkanımız ile birlikte personel ve öğrencilerimizle birlikte yemek yemekti. Ancak kendilerinin yoğun programları nedeniyle bu gerçekleşmemişti. Bu nedenle biz de ODÜ yönetimi olarak Cumhurbaşkanımızın onuruna ve ziyaretinin anısına 1 hafta süreyle öğrencilerimize ücretsiz yemek verilmesi yönde bir karar aldık. Sayın rektörümüz de Cumhurbaşkanımız geldiğinde kendisine bunu iletmişti. Cumhurbaşkanımızda bundan çok memnun olduğunu ifade etmişti. Bugün mesainin ilk günü ve ücretsiz yemek dağıtımına başladık."
Öğrenciler uzun kuyruk oluşturdu
Ücretsiz yemek dolayısıyla yemekhane önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu durum hem bizi hem de öğrencilerimizi fazlasıyla çok memnun etmiştir. Biz daha önce üniversitemiz genelinde günlük 3 bin dolayında öğrencimize yemek veriyorduk. Bu kararımızdan sonra bu sayının 6-7 bin dolaylarına çıkmasını bekliyoruz. Ancak bilinmelidir ki üniversitemizin toplam öğrenci sayısı 15 bin civarındadır. Bu ücretsiz yemekten hepsi faydalanabileceklerdir. Bütün öğrencilerimiz arzu ederlerse bu imkandan yararlanabilecekler."
Öğrenciler de bir hafta boyunca ücretsiz yemek yiyecekleri için çok memnun olduklarını belirterek, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak