Çocuklar, çevre bilincini oyunlarla kazanacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 16 Aralık 2013 11:39 tarihinde oluşturuldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilköğretim öğrencilerini çevrenin korunması ve atık yönetimi gibi konularda bilgilendirmek amacıyla "www.temizturkiyem.org" internet sitesini hazırladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çocuklara çevre bilincini oyunlarla kazandıracak.
"Temiz Toplum İçin Eğitim Seferberliği" çerçevesinde bilinçlendirme çalışmalarının bir adımı olarak ilkokul öğrencilerine yönelik "www.temizturkiyem.org" internet sitesi hazırlandı.
Eğitim teknoloğu Doç. Dr. Tolga Güyer, alan uzmanları Doç. Dr. Yasin Ünsal, Araştırma Görevlisi Ahmet Gökmen ve sınıf öğretmeni Ahmet Aktaş danışman olarak sitenin kurulmasında görev aldı.
İnternet sitesi, ilköğretim okullarındaki hayat bilgisi, fen bilimleri ve sosyal bilgiler ders müfredatları incelenerek, yaklaşık 6 ayda hazırlandı.
Site aracılığıyla canlılar, hava, su, toprak, çevre kirliliği, çevrenin korunması, kaynakların etkili kullanımı ve atık yönetimi gibi konularda çocukların bilincinin artırılması amaçlanıyor.
Öğrenciler, çevre müfettişi olacak
Öğrencilerin, aktif olarak kullanımını sağlamak amacıyla internet sitesinde puan ve rozet sistemi geliştirildi. Site içinde yapılan her işten puan ve rozet kazanılacak. Belirli sayıda puan, rozet ve yıldız kazanan öğrenciler, "çevre müfettişi" olmaya hak kazanacak.
Çevre oyunu "Gargar"
"www.temizturkiyem.org" internet sitesinde, 7'si çevre bilinciyle ilgili olmak üzere 14 oyun bulunuyor.
Çevre kazanımlarına paralel olarak "Gargar" adı verilen oyun hazırlandı. Senaryosu danışmanlar tarafından hazırlanan "Gargar", 7 seviyeden oluşuyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak