LGS’de 3 öğretmene gözaltı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 04 Haziran 2018 17:47 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumartesi günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sırasında sorularının sızdırılması iddiasına yönelik soruşturma başlattı.
3 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI
Ümraniye'de bir okulda yapılan sınav sırasında soruların sızdırıldığına ilişkin iddialar üzerine soruşturmayı başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında 3 öğretmen için gözaltı kararı verdi. Öğretmenlerin, sınavın bitmesine az bir süre kala sınava girmeyen bir öğrencinin sınav kitapçığından soruları paylaştıkları iddia edildi.
SERBEST BIRAKILDILAR
Cep telefonlarının incelenmesi amacıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden izin alınan öğretmenlerin, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanmaları Hakkındaki Kanun kapsamında kaldıkları, bu kurum kapsamında soruşturma yapılması için ilgili kurumdan izin alınması gerektiği, bu izin alınmadığından haklarında işlem yapılmadan serbest bırakıldıkları öğrenildi.
SORULAR SIZDIRILDI İDDİASI
Oyuncu Hakan Yılmaz Cumartesi günü kişisel Twitter hesabından soruların sızdırılmış olabileceğini iddia etmişti. Yılmaz’ın paylaştığı görüntüde, sınavın 30. dakikasında velilerden birinin telefonuna sınav sorularının geldiği görünüyor. Bu olayla birlikte akıllara geçmişte olduğu gibi "Sınav kitapçığı sızdı mı?" sorusunu getirmişti.
Kaynak: Odatv
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu