banner

Haydi, çocuklu komikliğe son verelim…




Mehmet Ali Birand’ın Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü yazısı.

mehmet ali birand23 Nisan kutlamalarında çocukları liderlerin koltuklarına oturtup, onlara abuk sabuk sorular soran biz gazetecilerden tutun da, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine kadar herkesten olumlu tepki aldım. Bu müsamereye son verilmesini isteyenler çoğunlukta. Ak Partililer ise biraz çekimser. "Sonra ne derler?" diye korkuyorlar. Bırakın bunları kardeşim, bakın daha 1 yıl var. Milli Eğitim Bakanlığı gereken değişikliği rahatlıkla yapabilir ve değişiklik kamuoyuna da anlatabilir.

23 Nisan kutlamaları münasebetiyle, küçük çocukların kullanılmasına değinmiş ve artık bu komiklikten vazgeçilmesi gerektiğini yazmıştım.

Fazla bilmiş çocuklarımızın liderlerin koltuklarına oturtulmalarından, gazetecilerin de bu oyuna dahil edilip soru sormaya zorlanmalarından, çığlık çığlığa şiirler ve ağlamalı sahnelerden bıkkınlık geldiğine değinmiştim.

Genelde herkes böyle düşünüyormuş. Herhalde ya çekindiklerinden ya da akıllarına gelmediğinden söylemiyor olacaklar ki birden bire "Evet biz de aynı görüşteyiz" mesajları yığıldı.

Sadece Ak Partililer biraz çekimser.

"Biz yaparsak tepki olur" diyenler var.

Canım, şimdiye kadar o kadar çok şey değiştirdiler ki; bu onların yanında hiç kalır. Üstelik daha 1 yıl var. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, şimdiden hazırlığını yapar ve kamuoyu ile iyi bir paylaşımda bulunursa, hiçbir sorun yaşanmaz.

Hadi, kolları sıvayın şimdiden...

(Mehmet Ali Birand-hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.