İşaret dili tercümanlığı sertifikaları yeniliyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 21 Haziran 2012 10:57 tarihinde oluşturuldu
Türk işaret dili tercümanı belge veya sertifikası sahiplerine talepleri doğrultusunda yapılacak sınavla Milli Eğitim Bakanlığı onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası verilecek.
Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Değişiklikle Türk İşaret Dili Bilim ve Onay Kurulu, işaret dili ve dil bilimi konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip akademisyenler arasından Türk Dil Kurumu'nun (TDK) belirleyeceği 2 asil 2 yedek olmak üzere 4 kişi, TDK'den 1 asil 1 yedek olmak üzere 2 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 2 asil ve 2 yedek olmak üzere 4 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 asil ve 2 yedek olmak üzere 4 kişi, federasyondan 2 asil 2 yedek olmak üzere 4 kişiden oluşacak.
Yönetmeliğe eklenen geçici maddeyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan veya diğer kurum ve kuruluşlarca açılan kurslardan Türk işaret dili tercümanı belge veya sertifikası alanlar, üç ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurmaları halinde Bakanlıkça belirlenecek 4 üye ile Türk İşaret Dili Bilim ve Onay Kurulu'nca belirlenecek 3 üyenin bulunduğu 7 kişiden oluşan komisyon tarafından sınav yapılacak.
Sınavda yeterlilik gösterenlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı işaret dili tercümanlığı sertifikası verilecek.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru