Dinçer: Şehit çocuklarına özel okul bedava
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 21 Ağustos 2012 13:06 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bin 438 şehit ya da gazi çocuğuna, ülke genelindeki özel okullarda ücretsiz eğitim verildiğini bildirdi.
Dinçer, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 57. maddesinin 3. fıkrasında yer alan, ''Kurumlar, ücretsiz okutmakla yükümlü oldukları öğrenci ya da kursiyerlerden birinci fıkrada sayılanların dışındakileri tamamen ücretsiz veya bunların ücretlerinin toplam miktarı kadar öğrenim ücretinde yüzde 25, yüzde 50 veya yüzde 75 oranında indirim uygulayarak daha fazla öğrenci veya kursiyer okutabilir'' hükmünü anımsattı.
''Bu çerçevede il milli eğitim müdürlüklerinden alınan bilgiler doğrultusunda ülke genelindeki özel okullarda ücretsiz olarak okutulan şehit ya da gazi çocuğu sayısı bin 438'dir'' ifadesini kullanan Dinçer, ücretsiz ve burslu okuyacak öğrenci kursiyerlerle ilgili iş ve işlemlerin valilikler tarafından kontrol edildiğini hatırlattı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak