banner

O öğretmenin katiline müebbet hapis




Konya'da hediyelik eşya satan emekli öğretmeni, omzuna çarptığı için bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

bektas_ucarKonya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına, ''kasten adam öldürmek'' suçundan yargılanan sanık Mehmet Ali Y. (34), öldürülen emekli öğretmen Bektaş Uçar'ın (59) yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mehmet Ali Y. duruşmada, olay gecesi alkol ve uyuşturucu kullandığını, kavga ettiği kişinin genç olduğunu belirterek olayı hatırlamadığını söyledi.

Öldürülen Uçar'ın eşi Asiye Uçar ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Eşinin 33 yıl eğitime hizmet ettikten sonra sabıkalı bir kişi tarafından durduk yere öldürülmesinin üzücü olduğunu anlatan Uçar, ''Ben bu şehri terk ettim. Aynı olayların çocuklarımın başına geleceğini de düşünerek Isparta'ya taşındım'' dedi.

Alınan raporda akli dengesi yerinde olduğu anlaşılan Mehmet Ali Y'ye ''kasten adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Mehmet Ali Y'nin geçmişte birçok suça karışması nedeniyle mahkeme heyeti, cezada indirim yapmadı. Uçar'ın yakınlarının, sanığın ''ağırlaştırılmış müebbet hapis'' cezasına çarptırılması için dava dosyasını temyize göndereceği öğrenildi.

Olayın geçmişi

Selçuklu ilçesi Zafer Meydanı yakınlarında 18 Eylül 2011 tarihinde hediyelik eşya satan emekli öğretmen Bektaş Uçar'ın (59) bıçaklanarak öldürülmesinin ardından cinayet zanlısı Mehmet Ali Y. (34) gözaltına alınmıştı.

Başta suçunu kabullenmeyen Mehmet Ali Y, tişörtündeki birkaç damla kan ile elindeki küçük kesi izini polislerin fark etmesi üzerine olayı itiraf etmek zorunda kalmıştı.

Sanık, poliste verdiği ifadede, omzuna çarpması sonrası Uçar ile yaşanan küfürleşme nedeniyle tartıştığını ve olayın gerçekleştiğini öne sürmüştü. Sanığın ifadeleri doğrultusunda olayda kullanılan kanlı bıçak da bulunmuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.