banner

Teleskop için dağı havaya uçurdular




Şili'de inşaat çalışmaları yeni başlayan dünyanın en büyük teleskoplarından birisi için, 2 bin 600 metre yüksekliğindeki dağın zirvesi patlayıcılarla yok edildi. İnfilak anı ise kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
teleskopİnsanoğlu bilim ve teknoloji için doğadan taviz veriyor. Şili'nin Atacama Çölü'nde 700 milyon dolara mal olacak teleskop için Las Campanas dağının zirvesinin engel olduğu tespit edildi. Bunun üzerine dağın en tepe noktasına patlayıcılar konuldu. Fitilin ateşlenmesiyle dağın büyük bir kütlesi havaya uçtu. Düzlenen alanın ardından inşaatın daha da hızlanacağı belirtiliyor.
2018 yılında faaliyete geçecek Dev Magellan Teleskopu’nun Hubble Uzay Teleskopu’ndan 10 kat daha güçlü olacağı öğrenildi. Bilim adamlarını heyecanlandıran dev teleskop yılın her günü güneşli ve açık havası ile tanınan bölgede bilim ve fen adamlarının araştırmalarına ışık tutacağı belirtiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.