banner

Türk bilim adamına Obama'dan ödül




Türk bilim adamı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’yle onurlandırıldı.

ABD'de çalışmalarını sürdüren Türk bilim adamı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’yle onurlandırıldı. Ahmet Yıldız, prestijli ödülünü Obama'nın elinden almaya hazırlanıyor.

ABD’nin California Üniversitesi’nde (UCLA) Fizik ve Moleküler Biyoloji bölümlerinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yıldız, kariyerinde önemli bir başarıya imza attı. Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’ne layık görülen Yıldız, duygularını AA ile paylaştı.

Yıldız, ödülün ABD’de bulunan genç bilim adamları ve mühendisler için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bir Türkiye vatandaşı olarak, Başkan Obama tarafından böyle bir ödüle layık görülmek gerçekten gurur verici. Layık görülen ödül burada genç bilim adamları ve mühendisler için en prestijli ödül olarak kabul ediliyor. Ayrıca Amerika'da kariyerine devam eden genç Türk bilim insanlarını ve yurtdışında eğitimine devam etmeyi düşünen genç araştırmacılarımızı da  teşvik ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Yıldız, bu ödülün kendisi kadar Türkiye adına da onur verici olduğunu ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.