banner

Almanya'da açtığı serginin gelirini öğrencilere harcadı




Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, Almanya'nın Freilassing kentinde açtığı "Lalenin Yolculuğu ve Muş" adlı serginin gelirini, Muş'taki dar gelirli öğrencilerin eğitimi için harcadı.

ademkaplanAlmanya’nın Freilassing kentinde 3 Kasım'da "Lalenin Yolculuğu ve Muş" adlı fotoğraf sergisi açan Adem Kapan, örnek bir davranış sergiledi.

Muş'ta çekilen 120 fotoğrafın görücüye çıktığı sergiden elde edilen gelirle 150 öğrenciye mont alan Kapan, Varto Kaymakamlığının da desteği ile ilçedeki okulları tek tek gezerek öğrencilere mont dağıttı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü kentte öğrencilerin üşümemesi için elde ettiği gelirle mont aldığını anlatan fotoğraf sanatçısı Kapan, dar gelirli öğrencilere katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kapan, çocukların en iyi şekilde eğitimlerine devam etmesi ve ülkeye faydalı bireyler olması için iyi şartlarda yetişmeleri gerektiğini belirterek, bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin ise fotoğraf sanatçısı Adem Kapan'a yardımseverliğinden dolayı teşekkür ederek, bu tür çalışmaların herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.