banner

Doktora kızdı üniversiteyi bitirdi




Trabzon’da gittiği hastanede evrakların eğitim bölümünün doldurulması sırasında doktora kızan 3 çocuk annesi kadın, terk ettiği liseye yeniden yazılarak üniversiteyi bitirdi.

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Pervin Hürfikir, gittiği hastanede verilen evrakların eğitimle ilgili bölümünü doldururken doktora kızdı. Lise 2’nci sınıftan bıraktığı eğitimine devam eden kadın, üniversiteyi bitirdi. KPSS'den yüksek puan aldı ve belediye meclis üyeliğine başvurdu.

Hürfikir, çocukluğunda başarılı bir öğrenci olduğunu ancak ailevi nedenlerden dolayı lise 2’nci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Kaymakam olmak istediğini anlatan 45 yaşındaki Hürfikir, 15 yaşındayken görücü usulüyle evlendiğini, eşinin ve ailesinin eğitimini tamamlamasına izin vermediğini söyledi.

Hürfikir, 16 yıllık evliyken gittiği hastanede doldurması için kendisine bazı evrakların verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sıra eğitim durumuma geldi. Orada rastladığım görevli doktora 'lise 2 terk yazsam olur mu' diye sordum. O da bana 'bitiremediğin okulu yazamazsın' dedi. Yani ortaokul mezunu yazacaktım. O kadar yılın emeği boşa gitmişti. Doktora çok kızmıştım. O kadar üzülmüştüm ki aileme durumu anlattım ve sonunda ikna oldular. Liseyi dışarıdan bitirmeme izin verdiler. Hemen başvurumu yaptım. O zamanlarda kredili sistem vardı ve lise 2 ve 3'ü bir yılda bitirdim."

Okuma isteğim fazlaydı

Hürfikir, şöyle devam etti:

"Çocuklarım vardı, kayınvalidemle yaşıyordum ve köy işleriyle de ilgilenmek zorundaydım. Üniversiteye evde hazırlanıyordum ve büyük oğlum bana yardımcı oluyordu. Çocuğumu dışarı çıkarırken bile kitaplarım elimdeydi. Okuma isteğim her şeyin üstesinden gelebilecek seviyedeydi. İstemek başarmanın yarısıdır derler ya ben o söze en güzel örnektim. Daha sonra üniversite sınavına girdim ve kazandım."

Ailesi ve çocukları olduğu için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kayıt yaptırdığını belirten Hürfikir, bölümü bütünlemeye kalmadan bitirdiğini anlattı.

Halk Eğitim Merkezince açılan kursa katılarak KPSS'ye hazırlandığını, girdiği sınavda iyi puan aldığını belirten Hürfikir, şöyle dedi:

"Kamuda o dönem 35 yaş sınırı vardı. Bu da bana engel oluşturuyordu. Sonradan yaş sınırı kalktı ama o sırada kayınvalidem alzheimer hastası oldu. Annem de bakıma muhtaç hale gelmişti. Bu nedenle çalışamadım.

Kurslara katıldım. Bilgilerimin üstüne yenilerini koymaya, eğitim seviyemi artırmaya çalışıyordum. Evimi aksatmayacak işler yapmaya karar verdim ve sosyal projelere katıldım. Şimdi ise belediye meclis üyeliğine başvurdum. Listede adım netleştiği zaman ben de ilçemdeki kadınlara hizmet etmek istiyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.