banner

Ambulans şoförü doktor adayı




Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Orhan Özdemir, 112 Acil Servisi'nde ambulans şoförlüğü yaparak hastaların yardımına koşuyor.

BEÜ Tıp Fakültesinde okuyan ve 2011'de girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) başarılı olan Özdemir, Sağlık Bakanlığı bünyesinde şoför olarak atandı.

Karabük Sağlık Müdürlüğünde ambulans şoförü olarak görevlendirilen Özdemir, okulu nedeniyle tayinini Zonguldak'a alarak burada mesleğini sürdürüyor.

Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şoförlük yaparken hastaları daha yakından gördüğünü belirterek, bunun kendisi için bir şans olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığına şoför olarak atanmayı beklemediğini anlatan Özdemir,  "Atamam yapıldığı yıl tıp fakültesinde hazırlık okuyordum. Zonguldak'a gelip gitmeme devamsızlık açısından sorun olmuyordu. Ancak 1. sınıfa geçince sorun olmaya başlayınca tayinimi Zonguldak'a aldırdım" dedi.

Öğrenciliği ve şoförlüğü bir arada götürmenin kendisi için sıkıntı oluşturmadığını dile getiren Özdemir,  "Ambulans şoförü olarak çalışmama babam ilk başlarda karşı çıktı. Onun endişesi okuluma mani olacağını düşüncesiydi. Ambulans şoförü olarak hastalara yardımcı oluyorum, mezun olunca doktor olacağım. Sonuçta bu, hastalara hizmet etmektir. Öğrenciyken ambulansta çalışmak hastaları yakından görmemi sağlıyor. Kısaca kendimi çekirdekten yetiştiriyorum" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.