banner

O kaymakam öğrencilere yine aynı sözü verdi




Hamamözü ilçesinde Kaymakam Kadir Güntepe'nin geçen yıl, "Sınavda puan olarak beni geçecek öğrenci arkadaşlarıma bilgisayar armağan edeceğim" sözünü bu yıl tekrarlaması üzerine, öğrenciler ile kaymakam arasında kıyasıya bir yarış başladı.

Geçen yıl ilçede Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencileri teşvik etmek amacıyla ilginç bir yönteme başvurarak, sınavda kendisini geçecek öğrencilere bilgisayar sözü veren Güntepe, aynı yöntemi bu yıl da tekrarladı.

Öğrencilerin isteği üzerine bu yıl da YGS'ye girme kararı alan Güntepe, kendisini puan olarak geçeceklere, dizüstü, tablet ve masaüstü bilgisayar hediye edeceğini söyledi.

Öğrencilerin motivasyonunu artırarak sınavda çok daha başarılı olmalarını amaçladıklarını belirten Güntepe, "Bu sayede ilçede eğitim düzeyini artırarak, YGS’de başarının üst seviyeye çıkmasını amaçlıyoruz" dedi.

"Kaymakam beyi geçip bilgisayarı alacağız"

Hamit Kaplan Çok Programlı Lisesi 12. sınıf öğrencisi Merve Demir, bu yıl ilk kez YGS’ye gireceğini belirterek, Kaymakam Güntepe ile aynı sınava gireceği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Güntepe'nin kendilerine, "Beni geçerseniz size bilgisayar alacağım" sözü verdiğini ifade eden Demir, "Bizler de kendimize güveniyoruz. Kaymakam beyi geçip bilgisayarı alacağız" ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Sevgi Aydoğdu ise Güntepe'nin geçen yıl YGS'ye giren ve yüksek puan alan bir arkadaşlarına bilgisayar hediye ettiğini anımsattı.

Sınıf olarak çok iddialı olduklarını söyleyen Aydoğdu, "Arkadaşlarımızla çok çalışıyoruz ve kendimize güveniyoruz. İnşallah Kaymakam beyi YGS'de geçip bilgisayarı alacağız" diye konuştu.

YGS, 23 Mart Pazar günü yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.