banner

8 yaşında satrançta dünya ikincisi oldu




2012 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Ahmet Utku Üzümcü, 8 yaş kategorisinde gümüş madalya kazandı.

8 yaşında satrançta dünya ikincisi olduMinik ve genç genç satranççılar için organize edilen en önemli şampiyona niteliğindeki 2012 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, 7-19 Kasım tarihlerinde Slovenya'nın Maribor kentinde gerçekleştirildi.

Küçükler ve yıldızlar şampiyonlarında dereceye giren 17 ve kendi imkanlarıyla katılan 14 sporcu tarafından temsil edilen Türkiye'de, Ahmet Utku Üzümcü 8 yaş kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu.

8 yaş kategorisinde şampiyonluğu, Özbek Nodirbek Abdusattorov kazanırken, ABD'li Christopher Shen ise üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın da aralarında olduğu 54 kişilik kafilenin, bugün 23.55'de Türkiye'ye döneceği bildirildi.

Einstein'ın beyni hakkındaki gerçek ortaya çıktı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.