banner

Başbakanlık koltuğu ağlattı




23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dolayısıyla her yıl geleneksel olarak yapılan liderlerin makamlarını çocuklara bırakması bu yıl da ilginç görüntülere sahne oldu.

Başbakan Erdoğan'ın başbakanlık koltuğunu teslim ettiği 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay heyecandan gözyaşlarına hakim olamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlikte, başbakanlık koltuğunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mersin Akdeniz İleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay'a bıraktı.

Devir-teslim öncesinde konuşan Başbakan Erdoğan, "Biz, çocukları parkta ne kadar çok görürsek cıvıl cıvıl seslerinizi ne kadar çok duyarsak o kadar mutlu oluruz. Sizler sokakta daha çok oynayın, parklar, oyun sahaları, spor tesisleri yapıyoruz, sizler oralarda oynayın, eğlenin diye. Şimdi artık şehirlerimizi, semtlerimizi, sokaklarımızı sizin için tasarlıyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatanı en iyi eğitimi alarak, çok çalışarak, gayret göstererek daha da güzelleştirmek, daha da büyütmek bizim olduğu kadar sizin de en önemli vazifenizdir. Sizlerin bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğinden hiç şüphem yok, sizler sayesinde, gözlerinizde parlayan ışık sayesinde bizler de geleceğe güvenle bakıyoruz."

"Hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötelemeyin, dışlamayın ve horlamayın'' tavsiyesinde bulunan Başbakan Erdoğan, ''Sizleri nasıl Allah yarattı ve anne babalarınıza hediye ettiyse bilin ki dünyanın diğer çocuklarını da Allah yarattı ve onların anne, babalarına hediye etti. Hepimiz bir Allah'ın kullarıyız, öyleyse Allah için birbirimize iyi davranmak, imkanlarımızı paylaşmak zorundayız" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.