banner

Öğretmenler eğitim kurumlarının temel yapı taşıdır




İsmail Şilan - Kandilli Koleji Kurucusu

ismail_silan_kasim_2022Bilgi beceri ve donanımlarıyla okulumuza değer katan, bizlere emanet edilen öğrencilerimizi fedakarca yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ve tüm eğitim camiamızın öğretmenler gününü kutlarız. Aydınlık yarınların aydınlık nesillerini yetiştirdiğimiz, birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarımız değerli öğretmenlerimizle büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz.
Dünyanın en kıymetli içeriğine bile sahip olsanız doğru bir aktarıcıya sahip değilseniz, bu içeriğin hiç önemi kalmaz. Özel okulların en önemli kriterlerinden biri ve en hassas olunması gereken konularından biri belki de en önemlisi Öğretmen kadrosudur. Okulun iyi bir seçme sistemine sahip olmasından ziyade eğitim fakültelerinin öğretmen adaylarının yetişmesi konusunda daha detaylı kontrollü nitelikli süreçler yürütmesi önemlidir. Öğretmenler üniversite tahsilleri boyunca almış oldukları güçlü temeller üzerine çok faydalı binalar inşa edebilir.

Fakat bu inşa süreci birkaç parametre üzerinde yükselir, çünkü öğretmenlik farklı bileşenleri olan çok yönlü bir meslektir,
* Üniversite hayatının kalitesi
* Kişisel Yetkinlik ve Beceriler
* İstek ve Motivasyon
* Sürekli Güncellenme
* Yüksek iletişim Becerisi

Öğretmenlerin sahip olup geliştirmesi gereken niteliklerdendir. Kendine ve mesleğine saygı duyan her öğretmen; öğrencileri, aileler ve ekip arkadaşları tarafından farklı bir ilgi ve sevgi görerek ödüllendirilecektir. 

İLETİŞİMİN GÜCÜ BAŞARI GETİRİYOR
Günümüzde öğretmenlerin en değerli ilk niteliği çok iyi bir iletişim becerisine sahip olmak olmalıdır. Yeni nesil, iletişim üzerine hayatını organize ediyor. Anlaşıldığını hissettiği eğitimcilerle çok daha sağlıklı bir diyalog tercih ediyor.
İletişimin öğreten ve öğrenen arasında akıcı bir şekilde karşılıklı olarak organize edildiği eğitim ortamlarında akademik öğrenmeler yüksek oranda gerçekleşiyor. Eski stilleri tercih ederek saygı ve ilgi bekleyen öğretmenler yeni nesil öğrenci grupları ile önce iletişimde ve beraberinde de akademik süreçlerde sorunlar yaşıyor.
Bunun yanı sıra güncellik, alan uzmanlığı, teknolojik süreçleri ders akışlarına dahil edebilme becerisi, iyi bir diksiyon ve beden dili, güçlü ve tutarlı bir duruş, günümüzde öğretmenleri daha mutlu başarılı hale getirecek önemli niteliklerdir.
Öğretmenlik sadece bir meslek olmanın çok ötesinde mühim bir toplumsal sorumluluktur. Nesillerin yetiştirilmesinde rol almaya talip olmak sadece uzmanlık alınmış bir mesleki alan bakışıyla değerlendirilemez. Hayatına dokunduğunuz, kendini fark etmesine rehberlik ettiğiniz, hedeflerini bulduğunuz yolculuğuna heyecanla ortak olduğunuz öğrencileriniz varsa ortaya konulan değer meslek seviyesinin çok ötesindedir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; “Öğretmenler! Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.”
Kandilli Koleji’nde öğretmenlerimiz her zaman bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmeleri için desteklenir. Akademik süreçlerle ilgili her türlü ihtiyaç ve talepleri sene başı ve sene sonu zümre toplantılarımızda planlanarak en hızlı şekilde karşılanır, öğrencilerimizin nitelikli öğrenme süreçleri geçirmesi sağlanır. Sene içerisinde sürekli gerçekleşen haftalıkzümre toplantılarımız, haftalık değerlendirme toplantılarımız ile öğretmenlerimizin sürekli bir işleyiş akışı içinde olmaları desteklenir. İletmek, paylaşmak, üretmek üzerine tüm fikirlerini en hızlı şekilde iletip uygulamaya ortak bir pozisyonda yer alırlar.
PDFed Eğitim&Danışmanlık ile işbirliği içinde öğretmenlerimizin gelişimini destekleyen programlar uyguluyoruz. Öğretmenlerimizin her birine uyguladığımız kişilik envanterlerinin analiziyle en yüksek verim ve faydayı üretecek gelişim programları yürütüyoruz. Kandilli Koleji öğretmenlerimizin çok yönlü bütünsel gelişimine önem veriyoruz.
Öğretmenine değer veren ve farklı alanlarda öğretmenlerini geliştirmek üzere projeler yürüten kurumların eğitimlerindeki farklılıklar gözle görülüyor. Kişisel gelişimine emek veren öğretmenlerin öğrencilerindeki değişimler ve bakış açısı farkları fark ediliyor.
Kandili Koleji’nin Öğretmen gelişimine değer veren yaklaşımlarının tüm eğitim kurumlarına sirayet etmesini tüm bu farkların toplumumuzaolumlu değerlerle yansımasını temenni ediyoruz. İş ortağımız Kandili Koleji’nin değerli yöneticileri ve öğretmenleri nezdinde tüm eğitim ve öğretim camiasının, kıymetli öğretmenlerimizin eğitime gönül vermiş olan herkesin öğretmenler gününü kutluyor hep birlikte başarılı, mutlu, umutlu bir gelecek oluşturmayı diliyoruz.

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.