banner

Lise öğrencileri buluşlarıyla fark yarattı




Okyanus Kolejleri’nin düzenlediği Türkiye Geneli Fen Bilimleri Proje Yarışması sonuçlandı. Finale kalan 20 proje içinden Fizik alanında İzmir Konak Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Yasin Kayasarı ve Ersin Aksöğüt'ün hazırladığı Klimalarda verimi arttıracak bir proje olan "Suyun gizli ısısından yararlanarak soğutma veriminin yükseltilmesi" isimli çalışma birinciliğe layık görüldü.

Türkiye Geneli Fen Bilimleri Proje Yarışması Genleriyle oynanmış besinlere son veren, karides atıklarıyla yapılan tarım mucizesinden, görme engellilerin kimseye ihtiyaç duymayacağı özel üretim ayakkabıya kadar öğrencilerin müthiş icatları!

Eğitim, Sosyal Sorumluluk, Öğrenci-Aile ilişkileri, Çevre ve Yardımlaşma gibi sayısız konuda her gün farklı projeler ve etkinlikler gerçekleştiren Okyanus Kolejleri, tüm Türkiye genelinde organize ettiği Fen Bilimleri Proje yarışmasını bu yıl 4’üncü kez düzenlendi.

Fizik, Kimya, Biyoloji, Uzay ve Teknoloji konularındaki projeleriyle yarışan öğrencilerden  finale kalanların projeleri Okyanus Koleji Bahçeşehir Kampüsü’nde sergilendi. İzmir’den Tekirdağ’a, Rize’den Mersin’e kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler Okyanus Koleji tarafından misafir edildi.

Okyanus Koleji Bargem (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) tarafından organize edilen yarışmada, Türkiye’nin farklı illerinden, farklı okullarda eğitim gören öğrenciler birbirinden yaratıcı projelerle Okyanus Koleji’ne başvurdu. Projeleri alanında uzman isimlerden oluşan akademisyenler değerlendirdi. Finale kalan 20 proje içinden Fizik alanında İzmir Konak Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Yasin Kayasarı ve Ersin Aksöğüt'ün hazırladığı Klimalarda verimi arttıracak bir proje olan "Suyun gizli ısısından yararlanarak soğutma veriminin yükseltilmesi" isimli çalışma birinciliğe layık görüldü. Kimya alanında İzmir Özel Fatih Fen Lisesi’nden Ece Öztürk’ün hazırladığı “Kimya enerjisinden yararlanarak güneş panelleri hazırlanması” ile ilgili proje birinciliğe layık görüldü. Biyoloji alanında ise İzmir Özel Fatih Fen Lisesi’nden Burçhan Gökhan’ın kırmızı biber atığını mantar yetiştiriciliğinde kullanılır hale getiren proje birinciliği kazandı.

Karides atıklarından elde edilen maddeyle ürün yetiştiriciliğinde verimi arttıran ve GDO kullanılmasının önüne geçilmesini amaçlayan proje ise Ekim ayında Brezilya'da yapılacak olan MOSTRATECH Bilim ve Teknoloji fuarında Türkiye'yi temsil etmesi için MİLLİ PROJE olarak seçildi. Projeyi Tekirdağ Fen Lisesi öğrencilerinden Kaan Durmuş ve Nilgün Nur Öztürk hazırladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.