banner

Hollywood otomobilleri Okyanus Koleji’ne park etti




Hollywood filmlerinde kullanılan otomobillerin birebir aynıları okyanus koleji’nin düzenlediği sergide görücüye çıktı.

okyanus koleji klasik arabaDallas dizisindeki Ceyar karakterinin kullandığı otomobilden, çocuk büyük herkesin kahramanı Harry Potter karakterinin uçan arabasına kadar, yapancı dizi ve filmlerde kullanılan otomobiller meraklıları tarafından büyük ilgi gördü.         

Eğitim, Sosyal Sorumluluk, Öğrenci-Aile ilişkileri, Çevre ve Yardımlaşma gibi sayısız konuda her gün farklı projeler ve etkinlikler gerçekleştiren Okyanus Kolejleri, bu defa klasik araba tutkunlarının buluştuğu bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Okyanus Koleji ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Klasik Otomobil Sergisi’nde, Bir zamanların unutulmaz dizisi Dallas’ta Ceyar karakterinin kullandığı 1977 model Lincoln Mark V Cartier marka otomobil büyük ilgi gördü. Harry Potter filminde kullanılan arabanın birebir aynısı olan 1965 model Ford Anglia ise özellikle çocukların yoğun ilgisini çekti.  

Okyanus Koleji tarafından modifiye edilen 1960 Model Volkswagen marka otomobil de serginin ziyaretçilerine nostaljik bir hafta sonu yaşattı.

Okyanus Koleji öğrencileri tarafından her parçası değiştirilerek, yeni baştan yaratılan 1960 model Volkswagen, anaokulu öğrencilerinin oyun alanı olarak kullanılacak. Eğitimde uygulamanın önemine dikkat çeken Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Nazım Boduroğlu, bilgisayar bağımlısı olarak yetişen yeni nesil gençliğe, bu tip etkinlikler ile hobi kazandırmak amacında olduklarını söyledi. Boduroğlu, araba meraklısı anaokulu öğrencilerinin gerçek bir araba ile oynama şansını yakalayacağı için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.     

1951’den 1980 modele kadar pek çok arabanın meraklıları ile buluştuğu etkinlikte, aynı döneme ait müziklerin eşliğinde, nostaljik kıyafet ve eşyalar da sergilendi. Klasik Otomobil Sergisi, Okyanus Koleji’nin Klasik Otomobilciler Derneği üyelerine verdiği teşekkür plaketi töreni ile son buldu. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.