banner

Üstün zekalı öğrenciler Çocuk Üniversitesi’nden mezun oldu




Fatih Koleji’nin üstün zekalı öğrencileri Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Çocuk Üniversitesi’nden mezuniyet diplomalarını aldı

Aralarında astronomi, storytelling, liderlik, görünmez canlılar gibi derslerin bulunduğu fizik, kimya ve biyoloji bilim dallarında doçent düzeyinde öğretim görevlilerden ders alan üstün zekalı öğrenciler, dün Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in elinden sertifikalarını aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliği ile Fatih Koleji tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Çocuk Üniversitesi’nden mezun olan 9 yaşındaki 44 üstün yetenekli çocuk, dün Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in elinden sertifikalarını aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nde dün düzenlenen sertifika töreninde konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek; “Böyle bir projede olmak bizi heyecanlandırdı. Umarız yıldızcıklarımız, gelecekte üniversitemizi kazanır ve ‘yıldız’ olarak mezun ederiz. Çocuklarımızın gelecekleri için katkı sağlamak, bizi mutlu edecektir. Sürekli Eğitim Merkezi’miz 150’ye yakın eğitim vermekte. Buna son olarak Çocuk Üniversitesi’ni ekledik. Diğer okulları da bu projeye çekmek isteriz” dedi.

Fatih Koleji Merter Şubesi Müdürü Cafer Coşkun da yaptığı konuşmada, Fatih Kolejleri olarak 30 yıldır eğitim gönüllüleriyle bilim insanı ve fikir adamı yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından 44 üstün zekalı öğrenciye sertifikaları verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.