banner

PYBS tercihleri ne zaman başlıyor PYBS tercih e-kılavuzu




Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS 2014) yerleştirme tercihleri ne zaman başlıyor? PYBS tercih e-kılavuzu yayınladı mı? PYBS 2014 tercihleri nasıl yapılacak? PYBS’de adayların kaç tercih hakkı bulunuyor. PYBS 2014 kontenjan tablosu ne zaman açıklanacak? PYBS tercihleriyle ilgili merak ettiğiniz her şey Eğitimtercihi.com’da…

Öğrencilerin Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonucuna göre yatılılık ya da bursluluk hakkından faydalanmasına, Yatılı Bölge Okulları’nda (YBO) parasız yatılı olarak öğrenimini tamamlayanların sınavsız olarak, ortaöğretim kurumları pansiyonlarına yerleştirilmesine olanak sağlayan PYBS sonuçları 21 Temmuz’da açıklandı. PYBS yerleştirme ve tercih işlemleri 6-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu’nu yayımladı. Bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan PYBS 2014 tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, yerleştirmeler için tercih işlemleri 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak. Okulların kontenjan  tercih listesi 5 Ağustos Salı günü ilan edilecek. PYBS yerleştirme tercihleri 5 Ağustos’ta ilan edilen bu listeye göre yapılacak ve 15 Ağustos’ta tercih işlemleri sona erecek. 25 Ağustos’ta PYBS yerleştirtme tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yerleştirme sonuçlarına göre Parasız Yatılılığı (PYBS) kazanan öğrencilerin e-Okul Sistemine Kayıt işlemleri yapılacak. Kayıtların tamamlanmasının ardından 15 Eylül’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başlayacak. PYBS’de adayların bursluluk dahil toplam 5 tercih hakkı bulunuyor.

PYBS 2014 yerleştirme tercih kılavuzunda aşağıdaki kısaltmalar kulanılmıştır;

MEB- Millî Eğitim Bakanlığı

PYBS- Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı

YBO- Yatılı Bölge Ortaokulu

YEP- Yerleştirmeye Esas Puan

PYBS 2014 yerleştirme tercih işlemleri nerelerde yapılacak?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Tercih işlemleri öğrenci/veli tarafından http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden yapılabileceği gibi öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden de yapılabilecek. MEB’den yapılan duyuruya göre, PYBS tercihlerinin tamamlanması için tercihlerin öğrenci velisi tarafından okul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

PYBS tercih işlemleri nasıl yapılacak?

2014 PYBS yerleştirme tercih kılavuzuna göre, tercihler öğrenci velisi tarafından 06-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında bursluluk tercihi dâhil en fazla 5 (beş) tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr veya https://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih ve burs kodlarına göre yapılacak.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-2’deki “2014 Yılı PYBS Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacak. PYBS tercihleri 15 Ağustos 2014 saat 17:00’ye kadar yapılabilecek.

5, 6, 7 ve 8’inci sınıfların bursluluk tercihleri ile 9, 10 ve 11’inci sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul ya da bursluluk tercihleri 06-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak.

Tercih başvurusunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; öğrenci adına Ek-2’deki “2014 Yılı PYBS Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” doldurarak okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacak.

Parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından 26 Ağustos-5 Eylül 2014 tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yapılacak.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumuöğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 30 Eylül 2014 Salı günü saat 17:00’ye kadar devam edecek.  Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.