banner

MEB’den LGS’ye ikinci başvuru hakkı




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) adayların talepleri üzerine yeni başvuru hakkı tanıdığını açıkladı.

mebMilli Eğitim Bakanlığı 2 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek ve zorunlu olmayan, isteyen adayların katılabileceği LGS için ikinci bir başvuru hakkı tanıdı. MEB’den yapılan açıklamaya göre, isteyen ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri bugün saat 10.00-16.00 arasında e-okul sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Öğrenciler sınava giriş belgelerini 30 Mayıs Çarşamba gününden itibaren e-okul üzerinden alabilecekler.
MEB’den yapılan açıklama:
"Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavı 2 Haziran tarihinde yapılacaktır.
Zorunlu olmayan ve isteyen öğrencilerin katılabileceği bu sınav 8’inci sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.
Ancak sınav başvurusu yapmak istediği halde herhangi bir nedenle başvurusu gerçekleştirilemeyen öğrencilerin talebi üzerine bu öğrencilerimiz, bugün (28 Mayıs 2018 Pazartesi) saat 10.00 ile 16.00 arasında e-okul sistemi üzerinden başvurularını yapabilecektir.
Öğrencilerimiz sınav giriş belgelerini 30 Mayıs Çarşamba gününden itibaren e-okul sistemi üzerinden alabilecektir.
Tüm öğrencilerimize sınavda başarılar dileriz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.