banner

Sözleşmeli öğretmenlikte ikinci aşama başladı




Milli Eğitim Bakanlığınca, ÖABT gerektiren alanlar bakımından sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular 8 Eylül'e kadar yapılabilecek.

 

ogretmenMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektiren alanlar bakımından sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular başladı.
MEB tarafından ilan edilen 15 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru takvimine göre ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular, 8 Eylül'e kadar yapılabilecek.
Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler, 9 Eylül'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 19-27 Eylül tarihlerinde yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül'de açıklanacak. İtirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim tarihlerinde alınacak ve atama sonuçları 10 Ekim'de açıklanacak.
MEB'e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının ihtiyacının karşılanması amacıyla 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında ÖABT gerektirmeyen alanlar için adaylardan ön başvurular 11 Ağustos'a kadar alınmıştı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.