Kanada Regina Üniversitesi’nden Müslüman öğrencilere 35 bin dolarlık abdesthane
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Cumartesi, 21 Eylül 2013 11:48 tarihinde oluşturuldu
Kanada’nın Saskatchewan eyaletindeki Regina Üniversitesi, 800 müslüman öğrencisi için yerleşkedeki tuvalete 35 bin dolar (66,6 bin TL) harcayarak abdest yeri yaptırdı.
Kanada’nın Quebec eyaletinde tüm inanç grupları için dini sembol ve kıyafetlere yasaklama getirilmeye çalışılırken, Saskatchewan eyaletinde üniversitede öğrencilere abdest yeri yaptırıldı.
Kanada’nın Saskatchewan eyaletindeki Regina Üniversitesi, 800 müslüman öğrencisi için yerleşkedeki tuvalete 35 bin dolar (66,6 bin TL) harcayarak abdest yeri yaptırdı. 13 bin öğrencini eğitim gördüğü Regina Üniversitesinde, müslüman öğrencilerin ibadet zamanlarında abdest alırken, genel kullanımdaki tuvaletlerin lavabolarında ayaklarını yıkamaları, gayrimüslim öğrencilerce yönetime şikayet edildi.
Şikayetler üzerine harekete geçen Regina Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Birliği Başkanı Mahmud Essalah, sorunun çözümü için üniversite yönetimiyle temasa geçerek, ikisi erkekler ve ikisi de kadınlar tuvaletine olmak üzere üniversite yerleşkesindeki tuvaletlere abdest alma yeri kurulmasını sağladı. Müslüman Öğrenciler Birliği’nin talebinin, üniversite senatosunda görüşülmesi sırasında, Regina Üniversitesi Öğrenciler Birliği de destek verdi.
Karar, üniversitedeki Müslüman öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı