Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Cuma, 26 Aralık 2014 16:11 tarihinde oluşturuldu
Boğaziçi Üniversitesi, sürdürülebilirlik konusunda Avrupa Birliği Projesi’nin Türkiye temsilcisi oldu
Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi (BU-SDCPC), yüksek eğitimde sürdürebilir gelişme yönündeki çalışmaları desteklemek amacıyla Avrupa’daki 33 ülkeden 55 partneri bir araya getiren ve 2013 yılından bu yana devam eden UE4SD projesinin ülke temsilcisi oldu.
Sürdürülebilir kalkınma konusunda uygulamalı araştırmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla 2007 yılında hayata geçen Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi, UE4SD projesinin Türkiye temsilcisi oldu.
Erasmus Akademik Ağı ‘Yaşam Boyu Eğitim’ programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilecek ve üç yıl sürecek olan proje, sürdürülebilir gelişme için eğitim ve yüksek eğitimde kaliteyi arttırıcı hamleler arasında bağ kurmaya odaklanacak.
UE4SD projesi, akademik pratikte ve programda üniversite eğitmenleri için olanaklar yaratarak sürdürülebilir gelişme için eğitim ile bağlantılı profesyonel yetkinlik ve akademik liderlik kapasitesini geliştirmek için yenilik arayışlarında bulunmayı amaçlıyor. Bu proje ile akademik geçmişi ve uzmanlık alanları ne olursa olsun, öğrencilerin sürdürülebilirlik konusunda küresel ve mesleki sorumluluklarını anlamak ve uygulamak için öğretmenlerin neler yapabileceğinin ortaya konması hedefleniyor.
Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi (BU-SDCPC) UE4SD projesinin partneri olarak mesleki tecrübelerini projedeki diğer partner kurumlarla paylaşma, karşılaştırma ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim kabiliyetine odaklanma yoluyla projeye katkıda bulunacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı