Ahmedinejad’dan Türk bilimadamına ödül
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Cuma, 10 Şubat 2012 15:40 tarihinde oluşturuldu
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu’na ödül verdi.
İlk kez bir Türk bilim adamı Khwarizmi International Award ödülüne layık görüldü. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı ve Sinir Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, İran Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu (The Iranian Research Organization for Science and Technology-IROST) tarafından her yıl verilen KIA (Khwarizmi International Award) adlı ödüle layık görüldü.
Ödül cumhurbaşkanından
Prof.Dr. Nazıroğlu, 5 Şubat 2012 tarihinde Tahran'da düzenlenen törenle İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad'dan aldı. Ödülün her yıl yurt dışından 4 ülkenin bilim insanına verildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, "Başvurular tüm alanlarda yapılıyor schweizer-apotheke.de. 3 yıldır başvuruyordum ve bu yıl ödüle layık görüldüm. Ülkemizden 25 yıldır bu ödül için başvurular olmasına rağmen ilk kez Türk araştırmacı olarak bu ödüle layık görülmem beni onurlandırdı. Bundan sonraki hedefimiz Nobel ödülünü almak" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı


