Türk üniversitesi Japonya ile öğrenci değişim protokolü imzaladı
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Cuma, 09 Kasım 2012 11:31 tarihinde oluşturuldu
Muğla Üniversitesi ile Tokyo’daki TUMSAT Üniversitesi arasında öğrenci değişim protokolü imzalandı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) arasında öğrenci değişim protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversiteleri ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi arasındaki öğrenci ve akademisyen değişim programının 2008 yılında imzalanan protokolle başladığını, sürecin son imzalanan protokolle tamamlandığını söyledi.
Bugüne kadar çeşitli nedenlerle değişim protokolünün işlev kazanamadığını dile getiren Harmandar, imzalanan protokolle Türk ve Japon öğrenciler ile öğretim üyelerinin, her iki ülkedeki bilimsel aktivitelere katılacaklarını, sempozyumlarda sunum yapacaklarını anlattı.
Misafir öğrencilerin ev sahibi ülkelerde ailelerin yanında misafir edileceğini, böylece kültürel bağların gelişmesi ve farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifade eden Harmandar, ''Nisan 2013'den itibaren üniversitemizde eğitim gören 2 yüksek lisans ve doktora öğrencisi Japonya'da çalışma yürütecek. Önümüzdeki yıl Su Ürünleri Fakültesi'nin yeni binasının açılışının ardından TUMSAT'tan 2 Japon öğrencinin ülkemize gelmesini planlıyoruz'' dedi.
TUMSAT Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomoji Takamasa ise imzalanan protokolle iki üniversite arasında yürütülecek çalışmalarda önemli bilimsel çalışmalar yapmayı amaçladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından protokol, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar ile TUMSAT Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Takamasa arasında imzalandı.
İmza töreninin ardından Rektör Harmandar, Takamasa'ya çeşitli hediyeler verdi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı


