İÜ, ‘Diploma Eki Etiketi’ne uygun görüldü
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 26 Aralık 2012 10:28 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Üniversitesi (İÜ), Bologna çalışmaları kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından verilen ''Diploma Eki Etiketi''ni (Diploma Supplement Label) almaya layık görüldü.
İÜ'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES işbirliğiyle geliştirilen şablona göre, Avrupa Birliği (AB) resmi dilleri kullanılarak (tercihen İngilizce) düzenlenen, yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen ''Diploma Eki'', elde edilmiş bilgi, beceri ile yetkinliklerin akademik ve mesleki tanınırlığını uluslararası düzeyde sağlama ve uluslararası saydamlığı pekiştirme amaçlarına hizmet ediyor.
Üniversiteler için mükemmellik belgesi niteliğinde olan, diplomaların AB düzeyinde kabul gördüğünün ve AB kapsamındaki üniversitelerin diplomalarıyla eşdeğer kabul edileceğini ifade eden ''Diploma Eki Etiketi''ni, İÜ de almaya uygun görüldü.
Böylece, bu etikete sahip İÜ'nün verdiği diploma ve dereceler AB ülkeleri tarafından tanınacak. Üniversiteden mezun olan öğrencilerin, etiket sayesinde AB ülkelerinde eğitim ve çalışma olanakları artacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı