banner

Endless Abroad Uluslararası Ofis Hizmetini Türk Eğitim Sektörüne Tanıtıyor!




Türkiye’nin önde gelen yurt dışı eğitim ve danışmanlık firmalarından Endless Abroad’un kurucusu Gökmen Özdemir 2023 yılında EUPS akreditasyonu ile ülkemizde bulunan eğitim kurumlarına sundukları yeniliklerle ilgili sorularımızı yanıtladı. Özdemir, EUPS akreditasyonu almış olan okulların talebiyle, onlara uluslararası ofis hizmeti verdiklerini de aktardı.

gokmen_ozdemirEndless Abroad’un EUPS ile sunduğu Uluslararası Ofis hizmetinizden bahseder misiniz?
Yaklaşık 17 yıldır Endless Abroad, öğrencilerin yurt dışında eğitim alma hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Bu sene EUPS projemizle birlikte ülkemizde bulunan eğitim kurumlarının kendilerine prestij katabilecekleri, Endless Abroad’un kurumsal ve kalite odaklı hizmetlerinden yararlanabilecekleri süreçler geliştirdik. Bu süreçlerin başında akredite olmuş kurum öğrencilerinin yurt dışında bulunan önemli üniversitelerden %100 kabul alma imkanı geliyor. Öte yandan kurumlarımızın uluslararası anlamda iletişim, etkinlik yönetimi, proje geliştirme, kültür turları, yaz kampları, kampüs tanıtım, öğrenci değişim programları, çift diploma vb. gibi ihtiyaçlarını uluslararası ofis kapsamında karşılıyoruz. Uluslararası ofis olarak kurumların dönemlik eğitim takvimine uygun olacak şekilde bizlerde bir takvim oluşturuyoruz. Aynı zamanda eğitim-öğretim dönemi başlamadan, ara tatillerde ve tamamlandığında kurumlarımızın yöneticileri, rehber öğretmenlerimiz ve yabancı diller koordinatörlerimiz ile online veya yüz yüze olacak şekilde önemli konuları ele aldığımız toplantılar düzenliyoruz. Endless Abroad olarak tüm bu süreçlerle Türkiye’de bulunan eğitim sektörüne uluslararası bir vizyon kazandırdığımızı düşünüyoruz.
Bu kapsamda uluslararası ofis hizmeti verdiğimiz okullarımızın dijital dönüşümlerini sağlayacağımız Uluslararası Ofis Dijital Platformu’nu da çok yakın bir zamanda hayata geçirdik. Bu platform kurumlar adına, kampüsler arası koordinasyonu, uluslararası ofisin sağladığı hizmetlerin yakın takibini, öğrencilerin kariyer, eğitim ve yurt dışı süreçleriyle alakalı tüm aşamaların incelenmesini mümkün kılıyor.

ÖĞRENCİLERİN KARİYER ROTALARINI BELİRLİYORUZ
EUPS okullarındaki öğrencilerin yurt dışından %100 kabul süreci nasıl gerçekleşiyor?
Aslında %100 kabul süreci, EUPS akreditasyonu kazanırken okulların yapmalarını talep ettiğimiz süreçlerle başlıyor. Endless Abroad olarak kurumlarımıza uluslararası müfredat desteği, yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerine ise henüz lisenin ilk sınıfı hatta ortaokuldayken bilgilendirmeler yapıyor ve kariyer rotalarını belirliyoruz. Başlangıçta öğrencilerimize kariyer testleri ve profil analizleri yapıyoruz bunun sonucunda öğrencilerimiz için en uygun olan bölümler için portfolyo hazırlıklarımız başlıyor. SOP dediğimiz niyet mektubunun yazılması, takibi ve diğer tüm dosyaların hazırlanma sürecini de öğrencilerimiz adına uçtan uca yönetiyoruz. Bu kapsamda Birleşik Krallık başta olmak üzere öğrencilerimiz dünya genelindeki tüm üniversitelere başvuru yapabiliyor ve onlar için kabul garantisi alabiliyoruz.

Yurt dışı eğitim bilgilendirmelerini nasıl yapıyorsunuz?
Öncelikle okullarımızın öğrenci ve velilerine belirli kanallardan bilgilendirme metinleri ve anketler iletiyoruz. Tabii anket sonucunda öğrencilerin yurt dışında eğitim ve kariyere yönelik ilgi oranlarını gözlemleyebiliyoruz. Bununla birlikte periyodik veli bilgilendirme serilerimiz, online ve kampüste öğrenci buluşmalarımız, EUPS Teacher buluşmalarımız, yurt dışı eğitim fuarlarımız ve özel birebir randevu imkanlarımızdan da bahsetmek gerekiyor. Tüm bu süreçte yurt dışındaki burslar, çalışma imkanları ve yanı sıra cv’lerini güçlendirmek üzere hayata geçirdiğimiz sertifika programları ve diğer etkinliklerle ilgili periyodik bilgilendirmeler yapıyoruz.

ÖĞRETMENLERE DE EUPS AKREDİTASYONU
EUPS Teacher kapsamında buluşmalarının konsepti nasıl oluyor?
Kurumlarımız gibi, öğretmenlerimiz de EUPS akreditasyonuna sahip olabiliyor. Bu akreditasyon genel anlamda öğretmenlerimizin öğrencilerin kariyerleri için yaptıkları mentörlük ve yönlendirmelerin sadece Türkiye ile sınırlı olmamasını sağlayan; global bir bakış açısı ile öğrencilerini farklı bir şekilde yönlendirmelerine imkanlar tanıyor. Öğretmenlerimiz yurt dışında üniversite yerleşimi, yurt dışında yaşam, kariyer olanakları gibi konularda bilgi sahibi olacakları eğitimler alıyor ve eğitimlerin ardından uzman danışmanlar tarafından verilen bir sertifikaya sahip oluyor. Eğitimlerin ardından dünyanın önde gelen eğitim sistemlerini çok yakından tanıyan ayrıca networking oluşturabilen öğretmenlerimiz öğrencilerinin hayatlarına çok daha olumlu katkılar yapabiliyor ve konunun uzmanlığı yolunda ilk adımını atmış oluyor. Sertifika eğitimini tamamlamış öğretmenlerimiz yılsonunda yılın en iyilerini seçtiğimiz ve gün sonunda büyük bir eğitim galasının gerçekleştiği EUPS Teacher Meet'up organizasyonunda katılabiliyor.

KÜLTÜR TURLARI VE AKADEMİK GEZİLER
Uluslararası ofis olarak kültür turları ve yaz kamplarında nasıl bir destek sağlıyorsunuz?
Endless Abroad olarak yıllardır zaten tematik yaz kampları organize ediyorduk. Bu sene uluslararası ofis görevini üstlendiğimiz okulların öğrencilerine özel sınıflar oluşturarak bu organizasyonu devam ettiriyoruz. Öte yandan kültür turları ve akademik geziler de düzenliyoruz. Zaten daha önceki sayımızda kültür turları ve tematik kamplardan ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştik. Endless Abroad olarak hayata geçirdiğimiz kültür turları ve akademik gezilerin farkı mutlaka ama mutlaka katılan kişilere eğitim ve akademik kazanımlar sağlaması ve hatta bazı programlarda yapılacak faaliyetlerle birlikte uluslararası geçerliliği olan sertifikalar kazandırmasıdır. Burada kurum için önemli olan yurt dışı eğitim veya geziler ile ilgili bütün süreçleri en doğru zamanda doğru koşullarda kurumun kendi oluşturduğu eğitim-öğretim takvimine uygun bir şekilde yansıtmasıdır.

Bildiğimiz kadarıyla Endless Group içerisinde Endless Abroad ve hizmetlerini destekleyen birçok markanız var. Uluslararası ofis olarak bu markaların hizmet verdiğiniz kurumlara ne gibi avantajlar sağlıyor?
Dediğiniz gibi grup şirketimizin içerisinde Endless Abroad’un hizmetlerini destekleyen birçok şirket ve markamız bulunmakta. Bu girişimlerimizin hepsi teknolojiyi temeline oturtmuş yenilikçi markalardır. Örnek verecek olursak; Endless Fairs markasının “Dijital Kampüs” ürünü kurumların kampüslerini üç boyutlu bir ortamda dijitale taşımasını sağlıyor. Hayata geçirilen dijital kampüste etkinlikler, veli bilgilendirme masaları, fuarlar, info desk, randevu sistemi, VR deneyim noktaları gibi birçok imkandan faydalanabiliyor. Ayrıca yenilenen yüzü ile online dil okulumuz olan Endaca kişiselleştirilebilen çalışma planı ve özelleştirilen yapısı ile Birleşik Krallık’tan hocaların öncülüğünde öğrencilere avantajlı fiyatlarla dil eğitimi sunar.

UNIVERSITY PATHWAY CAMP BELEK’TE DÜZENLENECEK
Uluslararası ofisin diğer hizmetlerinden olan proje yönetimi ve etkinliklerle ilgili de bilgi verir misiniz?
Tabii ki. Biliyorsunuz kurumlarımızın dünya vatandaşı öğrenciler yetiştirmesi vizyonuna katkı sağlayan bir süreç yaratıyoruz. Endless Abroad olarak uluslararası ofis hizmeti verdiğimiz okullarımızın öğrencileri, velileri ve hatta yer yer eğitmenlerinin de faydalanabileceği etkinlikler düzenliyoruz. Örnek verecek olursak kişisel gelişim konferansları, meslek tanıtım workshopları, inovasyon, finans, psikoloji, mühendislik, yapay zeka, mimarlık konularını ele aldığımız etkinliklerin yanı sıra konsept etkinliklerde düzenliyoruz. Bunlardan bir tanesi bu sene Belek’te düzenlenecek olan University Pathway Camp. UPC’de öğrenciler “Sürdürülebilirlik, Liderlik, Dijitalleşme ve Globalleşme” konuları üzerine yurt dışında bulunan 4 farklı üniversite temsilcilerinden mentörlük alabiliyor ve resmi bir sertifikaya sahip oluyor. Bu sertifikalar öğrencilerin hem yurt dışında eğitim hem de kariyerler gelişiminde portfolyolarını oldukça güçlendiriyor. Tabii bunun yanı sıra okullarımızın bu sene en çok talep ettiği konsept etkinliklerden biri olan MUN(Model United Nations)’dan da bahsetmek gerekiyor. Yine 2023-2024 eğitim öğretim takviminde Junior MUN ve MUN olarak organize edeceğimiz etkinliklerimiz bulunmakta.

Uluslararası Ofis hizmeti almak isteyen eğitim kurumlarının nereye başvuru yapmaları gerekiyor?
Öncelikle Endless Abroad websitesi https://endlessabroad.com.tr ya da destek hattımız 444 3 660 numarasından ulaşabilirler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.