banner

‘Yabancı Hükümet Bursları’ başvuru ve mülakat tarihleri belli oldu




Yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında öğrenim görecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilecek ‘Yabancı Hükümet Bursları’ başvuruları ve mülakat sınav tarihleri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında öğrenim görecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilecek ‘Yabancı Hükümet Bursları’ ile ilgili duyuru yaptı. Yapılan duyuruda Romanya için son burs başvuru tarihi 3 Ocak olarak belirlenirken, Finlandiya için son burs başvuru tarihi 14 Ocak, Slovenya için ise 28 Ocak 2014 olarak açıklandı.

 

 

İşte Yabancı Hükümet Bursları başvuru tarihleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaylı bilgi için Tıklayın

Bakanlık tarafından yapılan duyuru şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına; araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında ‘Yabancı Hükümet Bursları’ verilmektedir. Burs şartları, her ülkeye göre değişmekle birlikte; genel olarak ilgili ülke tarafından adayların isimleri asil ve yedek olarak bildirilmekte ve adayların kabullerine ait son karar ilgili ülke tarafından verilmektedir. Yurtdışında alınacak diplomaların denkliğiyle ilgili bilgiler ise Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) öğrenilmektedir. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir. Burslar,  verildikleri eğitim-öğretim dönemine aittir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.